Ο Μέσι σπάει το ένα ρεκόρ πίσω από το άλλο και απειλεί τον Κριστιάνο

Κωστής Παναγιώτου26 Οκτωβρίου 2022

Ακόμα και στη δύση της καριέρας τους ο Λιονέλ Μέσι και ο Κριστιάνο Ρονάλντο απασχολούν την αθλητική επικαιρότητα, ο καθένας για τους δικούς του λόγους, ο Αργεντινός για τα επιτεύγματά του εντός των τεσσάρων γραμμών και ο Πορτογάλος για όσα κάνει έξω από αυτές, ειδικά τη φετινή σεζόν.

Ποιο είναι όμως το ρεκόρ που απειλεί ο "Pulga" και πλησιάζει τον Κριστιάνο; Ο λόγος για τον πρώτο σκόρερ του Champions League. Ο άσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει 140 τέρματα στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, αλλά φέτος δεν αγωνίζεται σε αυτή, καθώς οι "κόκκινοι διάβολοι" δεν κατάφεραν να πάρουν κάποιο εισιτήριο που θα τους οδηγήσει στους ομίλους της διοργάνωσης. 

Από την άλλη ο Μέσι αγωνίζεται στο CHL με τη Παρί Σεν Ζερμέν και συνεχίζει να τινάζει τα αντίπαλα δίχτυα με τα γκολ του. Στη χθεσινή (25/10) αναμέτρηση με την Μακάμπι Χάιφα ο Αργεντινός σημείωσε άλλα δύο γκολ και έφτασε τα 129 στο Champions League, πλησιάζοντας τον Πορτογάλο, με τη γαλλική ομάδα να εξασφαλίζει την πρόκριση της στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, ενώ ο Μέσι έχει την ευκαιρία να φτάσει σε απόσταση αναπνοής από τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

Τα ρεκόρ όμως δεν σταματούν εδώ για τον Αργεντινό σούπερ σταρ, καθώς έγινε ο ποδοσφαιριστής με τα περισσότερα τέρματα εκτός περιοχής στο CHL, έχοντας 23, ένα περισσότερο από τον Πορτογάλο.

Τέλος, ο Λιονέλ Μέσι έγινε ο γηραιότερος παίκτης στην ιστορία του Champions League που κατάφερε σε έναν αγώνα να σκοράρει δύο φορές και ταυτόχρονα να μοιράσει και δύο ασίστ στους συμπαίκτες του, στο εντυπωσιακό 7-2 της Παρί επί της Μακάμπι.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.