Ο Μαζικού δικαίωσε τον Τερζή

Γιώργος Στράντζαλης06 Σεπτεμβρίου 2022

Το “κόλπο” με τη χρησιμοποίηση του Μπράντλεϊ Μαζικού δεν προέκυψε ξαφνικά, προϋπήρχε στο μυαλό του Τόλη Τερζή από την αρχή της προετοιμασίας για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και η αλήθεια είναι ότι δοκιμάστηκε αρκετά προτού γίνει πράξη. Ο Τέρζης προσάρμοσε το αγωνιστικό πλάνο της ομάδας ανάλογα με τις αδυναμίες και τα δυνατά της σημεία αλλά και με στόχο να περιορίσει τα “ατού” του αντιπάλου. Κι αυτό πέτυχε παρουσιάζοντας μια πιο ορθολογική ενδεκάδα και με νέα πρόσωπα σε θέσεις-κλειδιά. 

Ένα από αυτά ήταν ο Μαζικού ο οποίος έκανε εξαιρετικό παιχνίδι. Πειθαρχημένος τακτικά, κούμπωσε περισσότερο σε αυτό που είχε στο μυαλό του ο Τερζής, περιόρισε στο μέγιστο βαθμό τη δεξιά πλευρά του ΠΑΟΚ και… εξαφάνισε επιθετικά τον Νάρεϊ ο οποίος ολοκλήρωσε το ντέρμπι με μόλις μια τελική προσπάθεια. 

Ο Αφρικανός μπακ του Αρη είχε επτά κλεψίματα, τα περισσότερα στο γήπεδο μαζί με τον Μπράμπετς, περιορίστηκε σε μόλις τρία λάθη ενώ σημαντική ήταν και η συμβολή του στο κομμάτι των αποκρούσεων έχοντας τρεις καίριες. Για παράδειγμα, ο Πίρσμαν δεν είχε κανένα στους προηγούμενους δύο αγώνες Πρωταθλήματος, όπου έκανε στο σύνολο όσα κλεψίματα έκανε ο Μαζικού σε ένα 90άλεπτο. Ασφαλώς πήρε πολλές βοήθειες και υποστήριξη τού παρείχε και ο Μαντσίνι ο οποίος κάλυψε πολλούς χώρους, κράτησε μπάλα και μαζί του ο Μαζικού είχε μια εξτρά ασφάλεια και βοήθεια στην πλευρά. 

Δεν είναι τυχαίο ότι το κεντρικό αμυντικό δίδυμο Μπράμπετς-Φαμπιάνο δεν απειλήθηκε τόσο όσο στα προηγούμενα παιχνίδια και έβγαλε σταθερότητα στο παιχνίδι περιορίζοντας τους επιθετικούς του ΠΑΟΚ, που με εξαίρεση την ευκαιρία του Τόμας δεν παρουσίασαν κάτι άλλο. Αν μη τι άλλο, ο Μαζικού δικαίωσε τον Τερζή για την επιλογή του να τον χρησιμοποιήσει στο αρχικό σχήμα και μετά από την εμφάνιση του στο ντέρμπι δεδομένα αυξάνεται ο συναγωνισμός με τον Πίρσμαν και παράλληλα δημιουργείται ένας ευχάριστος “πονοκέφαλος” για τον προπονητή.

Και πώς να βγει ο Μαζικού;

Η απόφαση χρησιμοποίησης του Μπράντλεϊ Μαζικού στο αριστερό άκρο της άμυνας δεν προήλθε ξαφνικά στο μυαλό του Τόλη Τερζή. Η παρουσία του Αφρικανού στις προπονήσεις ήταν το ένα δεδομένο. Η μετριότατη παρουσία του Μάρβιν Πίρσμαν ήταν το δεύτερο. Το τρίτο ήταν ότι αυτή η αλλαγή απασχόλησε έντονα τον υπηρεσιακό προπονητή στη διάρκεια της εβδομάδας και τη συζήτησε με ανθρώπους των οποίων την άποψη εκτιμά απεριόριστα. Και πλέον, είναι δύσκολο να βγει από την 11αδα. Τώρα αυτός που θα πρέπει να κερδίσει τη θέση είναι ο Πίρσμαν.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.