ΑΘΛΗΜΑΤΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο «μαύρος» ο... «αράπακλας» και πάει λέγοντας...

Metrosport Team15 Ιανουαρίου 2020

Μερικές σκέψεις με αφορμή το περιστατικό στο ΑΕL FC Arena

Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Ταστσόγλου

«Μπράβο ρε μαύρε», «δώστε την μπάλα στον μαύρο», «ρε τον σκυλ@ρ@π@», αυτές είναι ενδεικτικά μερικές φράσεις που ΣΊΓΟΥΡΑ θα ακούσεις κατά την διάρκεια κάποιου ματς, είτε σε κάποιο καφέ είτε στην εξέδρα των περισσοτέρων γηπέδων στην Ελλάδα.

Το χειρότερο της υπόθεσης είναι πως οι ίδιοι κύριοι (κυρίως μεγαλύτεροι σε ηλικία), δεν καταλαβαίνουν καν πως υπάρχει ενδόμυχα, βαθιά ριζωμένη στο DNA τους μια τάση να εκφράζονται με αυτό τον τρόπο αλλά ταυτόχρονα να μην θεωρούν τους εαυτούς τους ρατσιστές.
«Δεν είμαι ρατσιστής μωρέ, δεν με πειράζουν οι μαύροι» ή το κορυφαίο που έχω ακούσει «αυτοί είναι καλοί, γρήγοροι κλπ αλλά δεν έχουν μυαλό».

2020 έχουμε και ακόμα έχουμε κρούσματα φυλετικού ρατσισμού στα γήπεδα… είναι δυνατόν;
Και δεν είναι μόνο ο φυλετικός ρατσισμός που υπάρχει άπλετος σε οποιοδήποτε από τα γήπεδα της χώρας. Χθες στην Τούμπα στο ματς του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ όποτε και αν είχε την μπάλα ο Πέτρος Μάνταλος δεν υπήρχε στιγμή που να μην άκουγες άνθρωπο να αναφέρεται στον παίκτη της ΑΕΚ για την ακμή που τυγχάνει να έχει στο πρόσωπο του. Προσέξτε, δεν γιουχάρουν τον ποδοσφαιριστή για τις πράξεις του ή την συμπεριφορά του ή οτιδήποτε, αλλά για την εξωτερική του εμφάνιση αδιαφορώντας για το ότι μπορεί και ο διπλανός τους στην κερκίδα να έχει σπυριά στο πρόσωπο ή για το εάν κατάγεται από κάποια Αφρικανική χώρα ας πούμε.

Πικάρεις ή χλευάζεις κάποιον ποδοσφαιριστή με ρατσιστικό τρόπο; δεν έχεις θέση στα γήπεδα… εφόσον δεν μπορούν οι ίδιοι να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι και να καταλάβουν πόσο λάθος νοοτροπία έχουν, τότε θα πρέπει κάποιοι αρμόδιοι να πάρουν θέση και να τελειώνουν τέτοιες συμπεριφορές και τέτοια άτομα επί τόπου.

Μια απλή παράθεση γεγονότων για κλείσιμο. Το περιστατικό με την ακραία ρατσιστική επίθεση στον Μπα έγινε το Σάββατο το απόγευμα. Ο διαιτητής της αναμέτρησης δεν διέκοψε την αναμέτρηση, οι άνθρωποι στο AEL FC Arena δεν έκαναν κάποια ανακοίνωση από τα μεγάφωνα και η Super League θυμήθηκε δύο μέρες μετά να κάνει μια στοιχειώδη ανακοίνωση.
Τα ίδια Παντελάκη μου...

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.