Ο Ματέο που έμεινε… για να φύγει και η πρόταση της Γκρόνινγκεν

Metrosport Team22 Ιουνίου 2023

Κανείς δεν περίμενε να δει τον Ματέο Γκαρσία στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» κατά τη χθεσινή αναχώρηση της αποστολής για το Ισραήλ κι αυτή η αίσθηση επιβεβαιώθηκε καθώς ο Αργεντίνος επιθετικός παρέμεινε στη Θεσσαλονίκη για την ολοκλήρωση της πώλησής του στην Ατλας Γκουνταλαχάρα.

Ο Ματέο Γκαρσία φέρεται να βρίσκεται ένα βήμα πριν το υπερατλαντικό ταξίδι κι αυτή τη σκοπιμότητα έχει η παραμονή του στη Θεσσαλονίκη. Οι διαπραγματεύσεις του Αρη με την Ατλας Γκουνταλαχάρα βρίσκονται στο τελικό στάδιο, πληροφορίες της «Μ» αναφέρουν ότι απομένει να επέλθει συμφωνία τον τρόπο καταβολής των χρημάτων κι εντός των επόμενων ωρών αναμένεται να επέλθει οριστική συμφωνία η οποία θα στείλει τον Αργεντίνο επιθετικό στο Μεξικό. Αυτό μετέφεραν χθες και τα μεξικανικά media δίχως την αναφορά λεπτομερειών επί των οικονομικών όρων του διαφαινόμενου deal (σ. σ. φημολογείται ότι πρόκειται για ποσό της τάξεως του 1.000.000 ευρώ), ενώ και στην ΠΑΕ Αρης τήρησαν σιγή ιχθύος. Προφανώς όμως η απουσία του ποδοσφαιριστή από την αποστολή έδειξε ξεκάθαρα την κατεύθυνση που έχουν χαράξει οι «κίτρινοι».

Τις τελευταίες ώρες προέκυψε κι ένα ακόμη ενδιαφέρον το οποίο δημιουργεί τις προϋποθέσεις αποδέσμευσης από ένα συμβόλαιο άνω των 500.000 ευρώ ποδοσφαιριστή ο οποίος δεν υπολογίζεται στο αγωνιστικό πλάνο. Το ενδιαφέρον της Γκρόνινγκεν για τον Μάρβιν Πίρσμαν μάλλον ισοδυναμεί με… σωσίβιο στη θάλασσα καθώς αποτελεί, ίσως, τον μοναδικό τρόπο για την έκδοση συναινετικού διαζυγίου. Προφανέστατα οι Ολλανδοί τα έχουν βρει με τον Βέλγο ποδοσφαιριστή και στη συνέχεια κατέθεσαν πρόταση δίχως όμως να γίνει γνωστό το περιεχόμενο αυτής. Αν δηλαδή περιλαμβάνει την αγορά των δικαιωμάτων του ή τον δανεισμό του ή ένα καθεστώς συνιδιοκτησίας δεδομένου του ότι ο παίκτης έχει συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2025.

Η ΠΑΕ Αρης επιβεβαίωσε την ύπαρξη επίσημης πρότασης όχι όμως και δημοσιεύματα που καθιστούσαν δεδομένη την πώληση του παίκτη. Ισα-ίσα που σημείωναν ότι οι πιθανότητες είναι μοιρασμένες δίνοντας την εντύπωση ότι υπάρχουν ζητήματα τα οποία θα πρέπει να διευθετηθούν και δεν έχουν να κάνουν μόνο με την προσφορά των Ολλανδών. Εφόσον επιτευχθεί συμφωνία θα υλοποιηθεί ένας στόχος καθώς στον Αρη θέλουν να αποδεσμευτούν από τον Πίρσμαν, μάλιστα ο Ρόμπερτ Παλίκουτσα υποστήριξε ότι τον είχε ενημερώσει σχετικά μετά τη λήξη του Πρωταθλήματος. Είναι ευνόητο ότι σε περίπτωση αποχώρησής του Βέλγου θα αποκτηθεί αριστερός μπακ.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.