Ο μάστορας του «μπούλινγκ» Ολυμπιακός, θα βρει τον μάστορά του;

Κώστας Πετρωτός25 Απριλίου 2020

Δεν πάνε πολλές εβδομάδες από τότε που ένα ολόκληρο επικοινωνιακό σύστημα, «ερυθρόλευκης» απόχρωσης, κουνούσε το δάκτυλο κραυγάζοντας κορώνες περί δικαιοσύνης και άπλετου φως στα... σημεία και τέρατα της σχέσης ΠΑΟΚ και Ξάνθης, στηριζόμενο σε μία έρευνα της... ντετέκτιβ Μαρούπα και του εισηγητή-δικαστή Ντρεντ, Αρκούδη και χωρίς να ενδιαφέρεται για τις κουμπαριές και τις τριγωνικές σχέσεις που υπήρχαν πίσω από την επιτροπή-ελληνική πατέντα που καταδικάζει ομάδες χωρίς οι τακτικοί δικαστές να έχουν το δικαίωμα να αμφισβητούν τις αποφάσεις της.

Οι «φωνές» περί δεσμευτικής εισήγησης της ΕΕΑ με επίκληση του αθλητικού νόμου αγνοώντας το δίκαιο του ποδοσφαίρου (μόνο της FIFA, γιατί η ΕΠΟ-άγνωστο γιατί-παρέδωσε όλη την αρμοδιότητα για το θέμα στην ΕΕΑ) δεν επιδέχονταν αμφισβήτησης από τους ερυθρόλευκους κήρυκες ηθικής που, όλως τυχαίως, μετά την απόφαση της Εφέσεων για την υπόθεση της φερόμενης πολυιδιοκτησίας ΠΑΟΚ-Ξάνθης μιλούν για αποφάσεις αθλητικών δικαστηρίων, αφήνοντας στην άκρη το πόρισμα-φάρο της ΕΕΑ. Βλέπετε, τώρα βολεύει στο αφήγημά τους να επικαλούνται ότι η απόφαση της Εφέσεων ήρθε από τακτικούς δικαστές στους οποίους μέχρι πριν λίγες εβδομάδες δεν αναγνώριζαν το δικαίωμα να έχουν άποψη που να μετρά περισσότερο από εκείνες της Μαρούπα και του Αρκούδη.

Ήταν ο δικός τους τρόπος να ασκούν «μπούλινγκ» στους κανονικούς δικαστές που, για να λέμε την αλήθεια, έπιασε (με εξαίρεση τον Νικόλαο Βόκα που είχε αντίθετη άποψη).

Το «μπούλινγκ» όμως, έξις δευτέρα φύσις για εκείνους, συνεχίζεται και τώρα που έρχεται η ώρα η Επιτροπή Δεοντολογίας να πιάσει την υπόθεση των στημένων αγώνων στην οποία εμπλέκονται ο Ολυμπιακός και ο Μαρινάκης.

Ξαφνικά, το «ό,τι λέει ο νόμος» πάει στην άκρη και πλέον μιλά η «κοινή λογική». Αγνοώντας ότι ο κανονισμός της ΕΠΟ δίνει το δικαίωμα στην συγκεκριμένη Επιτροπή να ασχοληθεί με την υπόθεση ανεξάρτητα από το τι γίνεται στα ποινικά δικαστήρια, εκείνοι υποστηρίζουν ότι δεν είναι λογικό αυτή να ανοίξει όσο δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη η διαδικασία στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Γιατί «πώς ένας αθλητικός δικαστής θα πάρει πάνω του την ευθύνη να βγάλει μία καταδικαστική απόφαση για έναν σύλλογο και τελικά αυτός να δικαιωθεί στα πολιτικά δικαστήρια;».

Τι λέτε, δεν είναι η πιο εκλεπτυσμένη μορφή «μπούλινγκ» που θα μπορούσαν να ασκήσουν απέναντι σε δικαστές που έχουν το δικαίωμα από το Δίκαιο στο οποίο λογοδοτούν να ασχοληθούν με μία υπόθεση;

Ας επιχειρήσω, λοιπόν, από την δική μου πλευρά να προσεγγίσω τα δικά τους στάνταρ στο εκλεπτυσμένο «μπούλινγκ» και να απευθυνθώ φιλικά στους δικαστές της Δεοντολογίας λέγοντας «σκεφτείτε τι θα γράφουν τα ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης που χθες και σήμερα κάνουν λόγο για τον κίνδυνο υποβιβασμού του Ολυμπιακού λόγω στημένων αγώνων, αν αύριο μεθαύριο διαβάσουν ότι η υπόθεση «παγώνει» μέχρι νεωτέρας». Τι λέτε, τα καταφέρνω; (μάλλον όχι λέω εγώ γιατί οι άνθρωποι είναι μάστορες στο «μπούλινγκ» χρόνια τώρα).

Προσέξτε και κάτι ακόμη που πολύ επιτηδευμένα κάνουν. Από τη μία ομολογούν ότι η ανακρίτρια της Επιτροπής Δεοντολογίας είχε δικαίωμα να κάνει παραπομπές, εφόσον έτσι έκρινε (με βάση το βούλευμα που υπήρχε αυτό ήταν κάτι αυτονόητο), από την άλλη όμως υποστηρίζουν ότι έπρεπε να προκύψει κάποιο εφεύρημα μετά την απόφαση της Εφέσεων για ΠΑΟΚ-Ξάνθη για να αποτελέσει το αντίβαρο, γι’ αυτό άλλωστε και η πλευρά του ΠΑΟΚ το είχε προαναγγείλει.

Με απλά λόγια φωνάζουν στην κα Σπανού «εσείς κάνατε την γκέλα, ας προσέξουν οι συνάδελφοί σας στην Επιτροπή να μην τους χαρακτηρίσουμε ελεγχόμενους από τον ΠΑΟΚ».

Κατά τα άλλα, ο Ολυμπιακός σέβεται την ΕΠΟ, τις επιτροπές της και τα δικαστήρια.

Το ερώτημα είναι ποιος θα βάλει στοπ στο αδυσώπητο «μπούλινγκ» που εδώ και χρόνια κάνει το επικοινωνιακό σύστημα του Ολυμπιακού σε όποιον προσπαθεί να ελέγξει τον πειραϊκό σύλλογο για τα πεπραγμένα του. Ποιος θα είναι ο μάστορας που θα βάλει τους μάστορες του «μπούλινγκ» στην θέση τους και θα τους δείξει ότι δεν μπορούν να επηρεάσουν τις διαδικασίες των οργάνων απονομής δικαιοσύνης.

Ας ελπίσουμε να απαντήσουν καταφατικά οι δικαστές της Δεοντολογίας, ανοίγοντας άμεσα την υπόθεση.

Υ.Γ. 1. Για να μην το ξεχάσω, έχω και μία απορία. Αφού η υπόθεση είναι τόσο εύκολη και θα καταπέσει χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια η κατηγορία της χειραγώγησης αγώνων, ειδικά μετά την κατάθεση Φύσσα στα πολιτικά δικαστήρια όπως λένε οι εκφωνητές του ερυθρόλευκου αφηγήματος, γιατί τόσο πολύ ενοχλούνται από το να δικαστεί «εδώ και τώρα» από την Επιτροπή Δεοντολογίας;

Υ.Γ. 2. Επειδή ορισμένοι ειρωνεύτηκαν τα ρεπορτάζ των μέσων του ομίλου Metromedia για το ότι δεν χρειάζονται αποδείξεις για να καταδικαστεί ως ένοχος και να υποβιβαστεί ο Ολυμπιακός, κλείνω παραθέτοντας το άρθρο 26, παράγραφος 6 του Κώδικα Δεοντολογίας της ΕΠΟ.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.