Ο Μάριο Λιτλ και τα… καμπανάκια

Βασίλης Βλαχόπουλος20 Οκτωβρίου 2020

Ενδεχομένως να έπαιξε ρόλο η ψυχική κούραση από τη ρουτίνα των προπονήσεων αλλά και η απογοήτευση των παικτών από την αναβολή της πρεμιέρας του Πρωταθλήματος. Το βέβαιο είναι ότι ο Αρης παρουσίασε προβληματική αγωνιστική εικόνα στο τελευταίο φιλικό παιχνίδι με τον Ηρακλή στο Nick Galis Hall…
Οι «κίτρινοι» δεν είχαν ανταγωνιστική εικόνα και με εξαίρεση την τελευταία περίοδο, αντιμετώπισαν προβλήματα και στις δύο πλευρές του παρκέ. Αμυντικά, ήταν εμφανής η απόσταση των δύο ομάδων στον τομέα της αθλητικότητας, ενώ στην επίθεση δεν υπήρξαν συνεργασίες. Το πιο ανησυχητικό είναι ότι, μέχρι στιγμής, τα «βαριά χαρτιά» της ομάδας δεν ανταποκρίνονται στις αγωνιστικές ευθύνες που τους αναλογούν. Ο Βλάντιμιρ Ντραγκίτσεβιτς αγωνίζεται στον δικό του στίβο μάχης στην προσπάθεια επιστροφής στη φυσική και αγωνιστική κατάσταση που ήταν τον περασμένο χειμώνα, κάτι αντίστοιχο ισχύει και για τον Τζαμάλ Σούλερ ο οποίος έμεινε πίσω λόγω και της θλάσης στον μηριαίο, ενώ ο Μάριο Τσάλμερς δεν έχει σταθερότητα. Απαίτηση για την παροχή περισσοτέρων πραγμάτων υπάρχει και από τον Κουίντον Ντεκόζι ο οποίος βρέθηκε εξάλλου ένα βήμα πριν την έξοδο. Ο δε Μάριο Λιτλ είναι αδύνατο να κριθεί καθώς χρησιμοποιήθηκε στο φιλικό παιχνίδι έχοντας 2-3 προπονήσεις στα πόδια του, παραμένει στο στάδιο εκμάθησης της φιλοσοφίας του συνόλου, ενώ η επιλογή του έγινε εν γνώσει της 9μηνης αποχής από επίσημο αγώνα.

Το ερώτημα είναι, τι μπορεί να αλλάξει μέσα σε 4-5 ημέρες καθώς (καλώς εχόντων των πραγμάτων) το Σάββατο θα αρχίσει το Πρωτάθλημα και ο Αρης θα παίξει ένα must win παιχνίδι απέναντι στον Χαρίλαο Τρικούπη. Θεωρητικά, αυτό το διάστημα είναι μικρό, αλλά αυτές οι ημέρες μπορεί να λειτουργήσουν ευεργετικά σε επίπεδο βελτίωσης συνεργασιών μεταξύ των παικτών. Αυτό περιμένει και ο Σάββας Καμπερίδης. Θέλει να χτίσει γραμμές επικοινωνίας μεταξύ των παικτών του στην επίθεση και παράλληλα θα προσπαθήσει να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις εντονότερης ένταξης του Μάριο Λιτλ στο σύνολο. Αντιλαμβάνεται και ο ίδιος ότι είναι αναγκαίο για την ομάδα να αρχίσει με νίκη τις υποχρεώσεις της στο Πρωτάθλημα, έπειτα από τον αποκλεισμό της στο Κύπελλο Ελλάδας.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.