«Ο Μαρινάκης θέλει να καταθέσει αυτοπροσώπως αλλά...»

Metrosport Team10 Σεπτεμβρίου 2020

Για ποιον λόγο ο Βαγγέλης Μαρινάκης δεν παρίσταται και δεν θέλει να βρεθεί στο Εφετείο αυτοπροσώπως; Ο νομικός του, Βασίλης Δημακόπουλος έδωσε την απάντηση. 
Στη διάρκεια της σημερινής κατάθεσης των μαρτύρων στην πολύκροτη υπόθεση της «συμμορίας» των «28» του ελληνικού ποδοσφαίρου, ο δικηγόρος του Βαγγέλη Μαρινάκη, Βασίλης Δημακόπουλος, εξήγησε τους λόγους απουσίας του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Η πρόεδρος, Αριστέα Τσαμαδιά, ρώτησε τον δικηγόρο του Βαγγέλη Μαρινάκη αν ο πελάτης του θα βρεθεί αυτοπροσώπως στο Εφετείο την Τρίτη 15/9 για να καταθέσει και ο Βασίλης Δημακόπουλος απαντώντας πως δεν επιθυμεί ο Βαγγέλης Μαρινάκης να παραβρεθεί στο Εφετείο, εξήγησε: «Η επιθυμία του και η επιθυμία μας ήταν σταθερά να έρθει. Ωστόσο, υπάρχουν δύο προβλήματα. Το ένα είναι ότι κάθε παρουσία του σε χώρο δικαστηρίου παράγει δημοσιεύματα και φωτογραφίες, του δημιουργούν μια λογοδοσία κάθε φορά στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, σε τράπεζες και ανταγωνιστές. Μια διαδικασία που είναι ζημιογόνος σε τεράστιο βαθμό, ακόμη και για τη συμμετοχή του σε διαγωνισμούς για ανάληψη έργων. Το δεύτερο είναι ότι πρόσφατα νόσησε με κορονοϊό. Ανάρρωσε αλλά οι διαβεβαιώσεις των επιστημόνων στην Ελλάδα και το εξωτερικό είναι ότι δεν παράγονται αντισώματα για να προστατεύονται αυτοί που νοσούν και εκείνοι που θα προσεγγίσει. Βέβαια, γίνονται αρκετά τεστ, οι ποδοσφαιριστές κάνουν κάθε τρεις μέρες, για παράδειγμα. Χθες, έγινε αγιασμός στην ποδοσφαιρική ομάδα και τους επισκέφτηκε. Αυτά είναι 2 προβλήματα που δημιουργούν εμπόδιο για να καταθέσει. Επειδή σέβομαι την επαναλαμβανόμενη τοποθέτηση σας, ότι θα πρέπει να προσέρχονται για απολογία όσοι κατηγορούνται για κακουργήματα, αν μου πείτε, θα έρθει».

Η πρόεδρος απάντησε λέγοντας: «Επιτρέπει ο νόμος να μην εμφανιστούν, καταλαβαίνεται όμως ότι όταν πρόκειται για κακούργημα, το δικαστήριο πρέπει να τους έχει μπροστά του και να ερωτηθούν ότι χρειαστεί», για να σχολιάσει ο κ. Δημακόπουλος: «Αν μου πείτε ότι πρέπει να γίνει, τι να πω, θα υποστεί το βάσανο των όσων προανέφερα να έρθει…. Αλλά υπάρχουν αυτά τα μείζονα προβλήματα».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.