Ο Μαουρίσιο ήταν «όαση» στον κακό ΠΑΟΚ της Λάρισας

Κώστας Πετρωτός16 Φεβρουαρίου 2020

Όσο δίκιο κι αν είχε ο Αμπέλ Φερέιρα για το γεγονός ότι η Λίγκα όρισε το ματς του ΠΑΟΚ σε λιγότερο από 72 ώρες από το ματς Κυπέλλου, ακόμη κι αν το είπε πριν το παιχνίδι, αυτό δεν μπορεί να αποτελεί δικαιολογία για την κακή εμφάνιση της ομάδας του. Ειδικά, όταν απέναντί του είχε μία ΑΕΛ με μείον δέκα παίκτες και με ποδοσφαιριστές από την Κ19 όπως ο Ηλιάδης και ο Πινακάς να παίρνουν χρόνο συμμετοχής.

Ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε σε καμία περίπτωση να θυμίσει την ομάδα που την περασμένη Τετάρτη έκανε μια εξαιρετική εμφάνιση κόντρα στον Παναθηναϊκό και αρκέστηκε μόνο σε ατομικά ξεσπάσματα παικτών του για να φτάσει στην νίκη.

Ο Λημνιός ήταν αυτός που με την ταχύτητά του έβαλε μπροστά τον ΠΑΟΚ στο σκορ και ο Αουγκούστο, στην μοναδική μεγάλη ενέργεια στο παιχνίδι του, με ένα γκολ φωτοβολίδα έδωσε το ξεκάθαρο προβάδισμα του 2-0.

Ωστόσο, και μόνο το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ έφτασε αγχωτικά μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Σέρβου διαιτητή Γιοβάνοβιτς, από μόνο του αποτελεί αποτυχία.

Τι μπορούν να κρατήσουν από το χθεσινό ματς ο Αμπέλ Φερέιρα και οι συνεργάτες του πέρα από το γεγονός ότι έφτασαν σε μία άνετη επικράτηση; Ότι Ο Ζοσέ Μαουρίσιο έχει αφήσει πίσω του πλέον τον βαρύ του τραυματισμό, έχει βρει ρυθμό και θυμίζει τον παίκτη-κολώνα της περσινής περιόδου. Έχοντας δίπλα και τον κορυφαίο μέχρι στιγμής στη σεζόν, Γιόσιπ Μίσιτς, ο Βραζιλιάνος μπορεί να αποδειχθεί καταλύτης για να φτάσει ο ΠΑΟΚ ξανά στην κατάκτηση του νταμπλ. Η μπάλα στα πόδια του σημαίνει σιγουριά στην κατοχή και ο τρόπος με τον οποίο χτίζει τις επιθέσεις κόντρα σε οργανωμένες άμυνες είναι στοιχείο που δύσκολα συναντάς σε άλλον μέσο της Super League.

Επίσης, δεν μπορεί κανείς να μην υπογραμμίσει και το πόσο αξιόπιστοι είναι ως στόπερ, Ίνγκασον και Βαρέλα, Δεν περιμέναμε, βέβαια, το χθεσινό ματς για να καταλήξουμε σ' αυτό το συμπέρασμα, όμως, είναι μία ακόμη επιβεβαίωση.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.