Ο Μαντσίνι έχει τον πρώτο λόγο για αντί-Καμαρά

Γιώργος Στράντζαλης03 Μαΐου 2022

Η ανόητη αποβολή του Αμπουμπακάρ Καμαρά στη Λεωφόρο αναγκάζει τον Χερμάν Μπούργος να βρει -για πρώτη φορά επί της θητείας του – τον παίκτη που θα καλύψει την κορυφή της επίθεσης στο κρίσιμο εντός έδρας παιχνίδι με τον Ολυμπιακό.

Επί της ουσίας ο Αργεντινός τεχνικός θα χρειαστεί να ψάξει και να “ανακαλύψει” λύση από τη στιγμή που ο ίδιος απέκλεισε από τις επιλογές του τους δύο “καθαρούς” σέντερ φορ που διαθέτει το ρόστερ. Ο Κριστιάν Λόπεθ δεν έχει πάρει λεπτό συμμετοχής από τη μέρα που κάθισε στην άκρη του πάγκο ο Μπούργος και η μόνη διαφορά του Ισπανού με τον Δημήτρη Μάνο είναι πως ο τελευταίους απλά συμπληρώνει την αποστολή στα τελευταία ματς, αφού ούτε αυτός έχει αγωνιστεί. Για την ακρίβεια, η τελευταία συμμετοχή του Λόπεθ στο Πρωτάθλημα ήταν το ένα λεπτό που πήρε κόντρα στην ΑΕΚ στις 2 Φεβρουαρίου, ενώ του Μάνου ήταν στο εντός έδρας παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στην κανονική διάρκεια του Πρωταθλήματος όπου πήρε από τον Τόλη Τερζή ένα 5άλεπτο!

Βάσει των διαθέσιμων επιλογών στο ρόστερ η λογική λέει ότι ο Ντάνιελ Μαντσίνι έχει τον πρώτο λόγο για να καλύψει το κενό στην κορυφή της επίθεσης. Ο Αργεντινός στο παρελθόν χρειάστηκε κι άλλες φορές να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά, παρότι τις περισσότερες δεν το έκανε με τόση επιτυχία, όποτε μοιάζει αυτή τη στιγμή να είναι η ενδεδειγμένη και κυρίως η πιο δοκιμασμένη επιλογή για τη θέση του φορ. Ειδικά σ’ ένα παιχνίδι όπου ο Αρης αναμένεται να βρει ανοιχτό γήπεδο και θα έχει τις προ”υποθέσεις να χτυπήσει προς την αντίπαλη εστία στην κόντρα. Βέβαια, με τον Χερμάν Μπούργος πάντα θα διατηρούνται επιφυλάξεις για οποιαδήποτε επιλογή για την 11άδα, καθώς είναι πλέον γνωστό ότι συνηθίζει να επιφυλάσσει εκπλήξεις όπως έκανε για παράδειγμα στη Λεωφόρο με την επιλογή του Λούκας Σάσα σε ρόλο δεξιού μέσου και την επιστροφή του Γκάμα στο αρχικό σχήμα. Στο plan B ως επιλογή είναι και ο Λουίς Πάλμα τον οποίο έχει χρησιμοποιεί ως παρτενέρ του Καμαρά στην κορυφή της επίθεσης, συνεπώς μπορεί κάλλιστα ο Μπούργος να του δώσει τον ρόλο του φορ.

Απόντος του Μαυριτανού από την κορυφή πάντως, ο Αρης δεν δυσκολεύεται μόνο στο σκοράρισμα αλλά και στη δημιουργία. Αυτό διαπιστώνεται μέσα από τους αριθμούς στα παιχνίδια που η ομάδα δεν είχε στη διάθεσή της τον Καμαρά. Ηττα με 1-0 στον αγώνα με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκης (κανονική διάρκεια) όπου χρησιμοποιήθηκε ο Μαντσίνι στην κορυφή. Ήττα με 2-0 από τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, σ’ένα 90άλεπτο όπου ήταν εντελώς ακίνδυνος επιθετικά (σσ έπαιξε με τον Λόπεθ στην κορυφή). Εντός έδρας ισοπαλία (0-0) με τον Απόλλωνα και ακόμη δύο...μηδενικά εντός έδρας στους αγώνες με τη Λαμία, στον πρώτο του Κυπέλλου και στον αμέσως επόμενο για το Πρωτάθλημα.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.