Ο Λουτσέσκου, ο Πεπ και ο τελικός του Champions League

Κώστας Πετρωτός01 Ιουνίου 2021

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολούθησε από το Βελιγράδι στο οποίο βρίσκεται τον τελικό του Champions League, ο Ραζβάν Λουτσέσκου

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, μάλιστα, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει και με ανθρώπους από το στενό ποδοσφαιρικό περιβάλλον του για να αναλύσουν τα συμπεράσματα της αναμέτρησης. Ενας λόγος παραπάνω για τον Ρουμάνο τεχνικό ήταν ότι στον τελικό συμμετείχε ο Γκουαρδιόλα. 

Όπως είχε δηλώσει παλιότερα σε συνέντευξη στην πατρίδα του, εκτός του πατέρα του, του αρέσει ο τρόπος που δουλεύει ο Γκουαρντιόλα «μου αρέσε ο τρόπος που καταφέρνει να χτίζει ομάδες, το πώς τις διαχειρίζεται και τις κάνει να αγωνίζονται στο ανώτερο επίπεδο. Τόσο στην Μπαρτσελόνα, όσο και στην Μπάγερν και στην Σίτι, έφτιαξε τοπ ομάδες και τις πήγε ένα βήμα μπροστά. Διαβάζω γι΄αυτόν, διαβάζω όλα του τα βιβλία και μου αρέσει πολύ σαν προπονητής». Μάλιστα, σε άλλη συνέντευξή του έχει πει «μπορεί κάποιοι να μην συμφωνήσουν αλλά από την άποψη της δουλειάς που φαίνεται στο χορτάρι, καλύτερος προπονητής είναι ο Γκουαρντιόλα. Ακολουθεί ο Μουρίνιο που έχει ένα διαφορετικό στιλ, ο Κόντε και οποιοσδήποτε άλλος. Επαναλαμβάνω, ο Γκουαρντιόλα οργανώνει καλύτερα από όλους την ανάπτυξη του παιχνιδιού, από την προπόνηση ακόμα. Είναι ο καλύτερος».

Το βράδυ του Σαββάτου, ωστόσο, ο Πεπ δεν τα κατάφερε απέναντι στον Τούχελ και ο αγγλικός Τύπος τον πέρασε γενεές 14 επειδή κατέβασε στο ματς τη Σίτι χωρίς κόφτη. Ο Λουτσέσκου, πάντως, στον τελευταίο τελικό του, το 2019 κόντρα στην ΑΕΚ, είχε αφήσει ολόκληρο Σέρτζιο Ολιβέιρα για να παίξει με κόφτη (Κάνιας) ο ΠΑΟΚ και δικαιώθηκε.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.