Ο Λουτσέσκου και η τρίτη φορά στον ΠΑΟΚ με την... πλάτη στον τοίχο

Metrosport Team05 Οκτωβρίου 2022

Έχει βρεθεί άλλες δύο φορές σε δύσκολη θέση ο Λουτσέσκου στον πάγκο του Δικεφάλου. Έχει βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο. Και αναφερόμαστε τόσο στην πρώτη θητεία του, όσο και στην δεύτερη. Και τις δύο φορές, κατάφερε να “γυρίσει το κουμπί”. Θα πετύχει και τώρα; Την τρίτη; Ο ίδιος, δηλώνει αποφασισμένος να αλλάξει την κατάσταση.

Θυμίζουμε πως την πρώτη σεζόν που είχε αναλάβει την τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ, μετά από αγώνα πρωταθλήματος στην Νέα Σμύρνη με τον Πανιώνιο, ο Δικέφαλος είχε ισοφαρίσει στις καθυστερήσεις με γκολ του Μάτος (τελικό σκορ 2-2) μετά από μία μέτρια εμφάνιση.

Το βράδυ εκείνης της αγωνιστικής, οι σύνδεσμοι φίλων ΠΑΟΚ είχαν δημοσιοποιήσει μία άκρως επιθετική ανακοίνωση, στην οποία ασκούσαν εντονότατη κριτική στον Λουτσέσκου και με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς. Στο αμέσως επόμενο παιχνίδι, στην Ξάνθη, ο ΠΑΟΚ κέρδισε με 3-0 (έγιναν αλλαγές από τον Ρουμάνο) και εκείνο το ματς, ήταν το “ορόσημο” για την αντεπίθεση. Θυμίζουμε πως εκείνη την σεζόν, ο ΠΑΟΚ συγκέντρωσε περισσότερους βαθμούς από την ΑΕΚ, όμως έχασε το Πρωτάθλημα από τις αποφάσεις των επιτροπών της ΕΠΟ. Αυτή ήταν η πρώτη φορά.

Η δεύτερη φορά που κατάφερε να το “γυρίσει”, ήταν την περσινή σεζόν. Ο ΠΑΟΚ είχε ηττηθεί στην Νίκαια από τον Ιωνικό, έχασε κάθε επαφή με την πρώτη θέση και ο κόσμος έβραζε. Ο Λουτσέσκου μετά από επικοινωνία με την ιδιοκτησία, εξήγησε μετά τον αγώνα όλο το σκεπτικό του για την στόχευση της ομάδας. Από το επόμενο παιχνίδι, έβαλε τους Λύρατζη και Τσιγγάρα στο βασικό σχήμα, διαφοροποίησε τα πλάνα του και από τότε άρχισε ένα σερί νικών σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ο ΠΑΟΚ έφθασε μέχρι τους “οκτώ” του Κόνφερενς Λίγκ, πήγε στον τελικό του Κυπέλλου όμως έχασε το τρόπαιο από την εφεύρεση του Ισπανού διαιτητή Λαόθ.

Τώρα είναι η τρίτη φορά. Ο Λουτσέσκου, που το έχει “γυρίσει” τις δύο προηγούμενες, καλείται να τα καταφέρει και τώρα.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.