Ο λόγος που ο Τραμπ επενδύει 1 δισ. στο εργοστάσιο όπου συνέβη το χειρότερο πυρηνικό ατύχημα στις ΗΠΑ

Metrosport Team19 Νοεμβρίου 2025

Ο Ντόναλντ Τραμπ αποφάσισε να επενδύσει 1 δισ. δολάρια για την επαναλειτουργία του πυρηνικού σταθμού Three Mile Island, στην Πενσυλβάνια, όπου το 1979 συνέβη ο χειρότερο πυρηνικό ατύχημα στην ιστορία των ΗΠΑ.

Ποιος είναι, όμως, ο λόγος που Τραμπ πήρε μια τέτοια απόφαση; Την εξήγηση έδωσε ο υπουργός Ενέργειας των ΗΠΑ, Κρις Ράιτ, οποίος, μεταξύ άλλων, υπογράμμισε ότι η επανεκκίνηση συνδέεται άμεσα με την ανάγκη παροχής σταθερής και καθαρής ενέργειας για την τεράστια επέκταση των υποδομών τεχνητής νοημοσύνης. 

Σύμφωνα με δημοσιεύματα από τις ΗΠΑ, ο Τραμπ έχει δεσμευτεί να επενδύσει 500 δισ. δολάρια στην αμερικανική AI υποδομή. Μάλιστα, η Microsoft θα αγοράζει όση ενέργεια μπορεί από τον σταθμό για 20 χρόνια, ώστε να τροφοδοτεί με μηδενικές εκπομπές άνθρακα τα data centers της.

Το περιβόητο ατύχημα στον πυρηνικό σταθμό Three Mile Island συνέβη στις 28 Μαρτίου 1979, όταν μια βλάβη στο σύστημα ψύξης οδήγησε σε μερική τήξη του πυρήνα στον αντιδραστήρα, απελευθερώνοντας ραδιενεργά αέρια στην ατμόσφαιρα, χωρίς να υπάρχουν τραυματισμοί, ενώ η έκθεση στην ακτινοβολία ήταν χαμηλή για τους κατοίκους της περιοχής.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Βρείτε μας και στο spotify

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.