Ο κύκλος του Ενινγκ, κίνητρο για… αυτοπροτάσεις

Μάνος Χατζάκης10 Μαρτίου 2020

Η μακρόχρονη θητεία του Μίκαελ Ενινγκ σε γερμανικές ομάδες έχει δημιουργήσει στενούς δεσμούς μεταξύ του ίδιου και αρκετών ποδοσφαιριστών, σε τέτοιο βαθμό που κάποιοι θεωρούν την παρουσία του στον “κιτρινόμαυρο” πάγκο, ως επαγγελματική ευκαιρία, για να έρθουν στον Αρη ή έστω να διεκδικήσουν όποιες πιθανότητες έχουν.

Ο 54χρονος προπονητής ξέρει ότι, στην παρούσα φάση, προέχει η προσήλωση στις αγωνιστικές υποχρεώσεις. Χρονικά, προηγούνται αγώνες για τα play off, μέχρι να διαξεχθεί ο δεύτερο ημιτελικός με την ΑΕΚ στο “Κλ. Βικελίδης” για το Κύπελλο. Αρα, το πρόγραμμα του ίδιου και πνευματικά και πρακτικά είναι… φουλ. Ωστόσο, το καλοκαίρι είναι… κοντά, εξ’ ου και οι οχλήσεις που δέχεται από ποδοσφαιριστές, οι οποίοι αγωνίζονται στην πατρίδα, προκειμένου να τους έχει στα υπόψη. Από εκεί και πέρα, δεν επιλαμβάνεται μόνο ο Γερμανός, γιατί στο μεταγραφικό παιχνίδι εμπλέκονται κι άλλοι και ο πρώτος λόγος δεν ανήκει (απαραίτητα) στον Ενινγκ.

Τηλέφωνο από Ρένσινγκ

Μεταξύ των ποδοσφαιριστών, οι οποίοι μπήκαν στον… κόπο να επικοινωνήσουν με τον Μίκαελ Ενινγκ ήταν και ο Μίκαελ Ρένσινγκ. Πρόκειται για συμπατριώτη του τερματοφύλακα, ο οποίος είναι 36 (!) ετών και έχει παραστάσεις από το γερμανικό Πρωτάθλημα ή καλύτερα, και για να ακριβολογούμε, μόνο από το γερμανικό. Ο ύψους 1.90 μ. Κίπερ αγωνίζεται στη Φορτούνα Ντίσελντορφ, ωστόσο φέτος δεν έχει καταγράψει ούτε μία συμμετοχή. Το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται το καλοκαίρι, οπότε γιατί να μην… ψαχτεί, μέσω Ενινγκ, για τον Αρη; 

Ετσι, τουλάχιστον σκέφτηκε ο Ρένσινγκ, ο οποίος ίσως να μη γνωρίζει για το μεταγραφικό ban από τη FIFA. Ο υψηλόσωμος τερματοφύλακας καλώς αναζητά τον επόμενο σταθμό στην καριέρα του, ωστόσο η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχει καμιάς είδους συμφωνία με την ΠΑΕ. Ο Αρης έχει ως πρώτη επιλογή τον Κουέστα και, αν ο Ισπανός αρνηθεί ή δεν απαντήσει στην πρόταση, τότε οι “κιτρινόμαυροι” θα ασχοληθούν με άλλες περιπτώσεις.

* Από την έντυπη έκδοση της «Μ»

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.