«Ο Κούτσιας να κλείσει τα αυτιά του και να δουλέψει»

Metrosport Team12 Αυγούστου 2020

Για τα ταλέντα που παράγει το ελληνικό ποδόσφαιρο με αφορμή τη μεταγραφή του Κώστα Τσιμίκα στη Λίβερπουλ, μίλησε στο Metropolis 95.5 ο προπονητής Τάσος Θέος που διέκρινε το ταλέντο του διεθνή μπακ από τα πρώτα βήματα του και επιχείρησε μάλιστα να τον πάρει στον Άρη πριν 10 χρόνια. Μίλησε και για τον Γιώργο Κούτσια του ΠΑΟΚ τονίζοντας ότι μπορεί να σταθεί γρήγορα σε υψηλό επίπεδο.

Πολλοί νέοι παίκτες αγωνίστηκαν στα πλέι οφ. Ο κ.Θέος είπε σχετικά: «Είναι ευχάριστο και σημαντικό γεγονός, να παίζουν Ελληνόπουλα και να ανταποκρίνονται. Έλεγα πριν από 10 χρόνια για την ανάγκη δημιουργίας πρωταθλήματος δεύτερων ομάδων και δεν έχει γίνει. Τα παιδιά όταν παίζουν δείχνουν το ταλέντο τους και βγάζουν την ποιότητα τους. Το ποδόσφαιρο δεν είναι σχολείο. Αν κάποιος μπορεί πρέπει να πάρει την ευκαιρία. Όσα παιδιά πήγαν στο εξωτερικό, όπως ο Πέλκας, ο Διούσης, ο Τσιμίκας παλιότερα, έδειξαν ότι μπορούν. Έχουν την ποιότητα και ανταποκρίνονται γιατί παίρνουν ευκαιρίες».

Για τον Γιώργο Κούτσια του ΠΑΟΚ και το αν μπορεί να κάνει καριέρα είπε: «Τον είχα στην Εθνική. Τον ενέταξα στα παιδιά του 2003 παρότι είναι του 2004. Πήγε καλά και έβαλε δύο γκολ στους Γερμανούς. Αν το παιδί ανταποκρίνεται να πάει στην επόμενη Εθνική, δεν έχει σημασία η ηλικία αφού μπορεί να σταθεί αφού εξελίσσεται πιο γρήγορα. Έχει στοιχεία αθλητικά και πνευματικά για να σταθεί σε υψηλό επίπεδο. Μπορεί να το κάνει στον ΠΑΟΚ αλλά θέλει περισσότερη δουλειά και να κλείσει τα αυτιά του, να μην ακούει τίποτα για να συνεχίσει αυτό που κάνει».

Για τον Κώστα Τσιμίκα είπε: «Όταν ήμουν στην Κ17 του Άρη πριν περίπου 10 χρόνια. Είχα πληροφορίες γι' αυτόν όταν έπαιζε στη Νεάπολη και έκανα πρόταση να έρθει στον Άρη. Για τους επαγγελματικούς λόγους του πατέρα του, έπρεπε να βρίσκεται στις Σέρρες όμως και έτσι πήγε στον Πανσερραϊκό όπου δούλεψε με τον Σάκη Αναστασιάδη. Σωματικά δεν ήταν αναπτυγμένος αλλά εμείς κάναμε την πρόταση ως Άρης. Πήγε στον Πανσερραϊκό, δούλεψε και το 2014 πήγε στον Ολυμπιακό που με ρώτησε για τον παίκτη. Εκεί είχε την τύχη να βρει τον Γρηγόρη Γεωργάτο που ασχολήθηκε πολύ μαζί του».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.