Ο Κωνσταντέλιας δουλεύει πάνω στο στοιχείο που θα τον κάνει δεκάρι

Κώστας Πετρωτός22 Δεκεμβρίου 2022

Έχει ανοίξει μία πολύ μεγάλη συζήτηση για το αν ο Γιάννης Κωνσταντέλιας μπορεί και πρέπει να παίξει στην θέση «10», από την στιγμή, μάλιστα, που ο ΠΑΟΚ διαθέτει εξτρέμ επιπέδου Αντρίγια και Νάρεϊ. Το θέμα έχει και εθνικό ενδιαφέρον, καθώς, ο 19χρονος Βολιώτης, όντας ο μόνος Ελληνας που παίρνει πλέον τόσο χρόνο συμμετοχής σε ομάδα κορυφής της χώρας, μπορεί να δώσει λύση σε ένα μεγάλο πρόβλημα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, ειδικά μετά τον σοβαρό τραυματισμό του Φορτούνη.

Η δοκιμή Κωνσταντέλια στο «10» με Νάρεϊ και Αντρίγια στα άκρα δεν αφήνει ασυγκίνητο ούτε τον Ραζβάν Λουτσέσκου που έχει διακρίνει στοιχεία επιτελικού μέσου στον νεαρό άσο. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, να δούμε αυτή την δοκιμή και στο Αγρίνιο. Ο Ρουμάνος τεχνικός, προς το παρόν πάντως, πιστεύει ότι ένας νέος παίκτης είναι καλό να μην αλλάζει συχνά θέση για να μάθει καλά αυτή στην οποία έχει αρχίσει να διακρίνεται, ενώ ο ίδιος και το τιμ του δουλεύουν με τον «Ντέλια» πάνω στο κομμάτι του γκολ. 

Αν ο 19χρονος άσος καταφέρει να ανεβάσει και τον αριθμό των ευκαιριών που έχει στα ματς και τις επιδόσεις του στο σκοράρισμα, τότε θα δώσει στον Λουτσέσκου το μεγαλύτερο «κίνητρο» να πάρει την απόφαση για την αλλαγή θέσης και από τα άκρα να τον μεταφέρει στον άξονα. 

Οι άνθρωποι του ηγούνται του ποδοσφαιρικού τμήματος του ΠΑΟΚ εκτιμούν ότι ο Κωνσταντέλιας δεν θα αργήσει να δείξει και την εκτελεστική ικανότητά του, αφού διαθέτει όλα τα ποδοσφαιρικά χαρακτηριστικά, αλλά και τον χαρακτήρα του παίκτη που μπορεί να τελειώνει τις φάσεις και του λείπει μόνο η εμπειρία που θα αποκτηθεί μέσα από την τριβή των αγώνων. Ενα καλό παράδειγμα εκτέλεσης ήταν το γκολ που πέτυχε στο φιλικό με την Ασνιοντ στην Κύπρο.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.