O κλεφτοπόλεμος για τις εκλογές της ΕΠΟ και οι Greek Legends 2004

Βασίλης Μάστορας20 Μαρτίου 2021

«Μεγάλη ευκαιρία για την εξυγίανση, την ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό του ελληνικού ποδοσφαίρου» χαρακτηρίζουν οι Greek Legends 2004 την υποψηφιότητα πρώην συμπαικτών τους στην Εθνική ομάδα, για την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ.

Το ζήτημα όμως είναι ποιοι αναζητούν «την ευκαιρία για την εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου»;

Τις τελευταίες ημέρες γίνονται διάφορες ζυμώσεις με φόντο τις εκλογές που μοιάζουν με… κλεφτοπόλεμο. Στο κάδρο μπήκαν, ίσως χωρίς να ξέρουν όλους τους όρους του παιχνιδιού και πρώην διεθνείς, με στόχο να κερδίσουν στην εκλογική διαδικασία τους παραδοσιακούς παράγοντες των Ενώσεων, οι οποίοι προκρίνονται από τις ΠΑΕ που έχουν τη μεγαλύτερη επιρροή στις ΕΠΣ, για τις θέσεις της Ε.Ε. Τότε γιατί προτάθηκαν; θα αναρωτηθεί κάποιος. Ισως για να υπάρχει η επίφαση ότι έγινε προσπάθεια προκειμένου να υπάρξει αλλαγή σκηνικού, και η αποτυχία να χρεωθεί στο βαθύ κράτος του επαγγελματικού ποδοσφαίρου που δεν θέλει την ανάπτυξη του. Αυτή μπορεί να είναι μία εκδοχή.

Ο μπαρουτοκαπνισμένος στο ελληνικό ποδόσφαιρο Γιώργος Λυσσαρίδης, το λέει χρόνια τώρα ότι «στις εκλογές της ΕΠΟ ποτέ δεν είσαι σίγουρος για τίποτε». Η άποψη του έχει αξία περισσότερο από κάθε άλλη, γιατί το 1997 ταξίδευε ως υποψήφιος για την προεδρία της ΕΠΟ στην Αλεξανδρούπολη και στα μισά του δρόμου πήρε την απόφαση να επιστρέψει στην βάση του. Προδομένος από το σύστημα που εξουσίαζε το ποδόσφαιρο και από τους… πολιτικούς του συντρόφους! Ο,τι κι αν γίνει μέχρι τις εκλογές η διαδικασία δεν θα είναι βελούδινη, όπως επιθυμεί το πολιτικό προσωπικό, το οποίο έχει εμπλοκή στις εκλογές. Αυτό τουλάχιστον το συμπέρασμα, βγαίνει μέχρι τώρα.

Εκείνο που κυριαρχεί τις τελευταίες ημέρες είναι η μάχη πρόεδροι ΕΠΣ VS διεθνείς. Οι απόψεις διίστανται. Από τη μία οι παραδοσιακοί παράγοντες των ΕΠΣ και από την άλλη οι διεθνείς με τις εικόνες από μεγάλα Πρωταθλήματα της Ευρώπης. Και επειδή το σύστημα του ποδοσφαίρου έχει επενδύσει στους παράγοντες των ΕΠΣ, εκτιμώ ότι είναι τζάμπα κόπος η υποψηφιότητα των Greek Legends 2004. Είναι άδικο να τσαλακωθούν σε μία εκλογική διαδικασία το αποτέλεσμα της οποία είναι προκαθορισμένο. Οπότε θα ήταν χρησιμότερο να συμμετείχαν εξ αρχής σε μία επιτροπή ανάπτυξης, από το να διεκδικήσουν θέσεις στην Ε.Ε. Αλλωστε σπουδαίοι ποδοσφαιριστές είναι, αλλά λίγα πράγματα γνωρίζουν από διοίκηση. Κι αυτοί που γνωρίζουν θα μου πείτε τι κάνουν; Προφανώς αυστηρά αυτά για τα οποία τους δίνουν την καρέκλα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.