Αντρέ Γκρέι: Ο «killer» που δεν είχε και βρήκε ο Άρης

Γιώργος Στράντζαλης30 Ιουλίου 2022

Αν ο Αντρέ Γκρέι είναι ο επιθετικός που ήρθε για να λύσει το διαχρονικό πρόβλημα που αντιμετώπισε ο Αρης, με το εύκολο γκολ, είναι κάτι που θα φανεί εν ευθέτω χρόνω. 

Με τα τέσσερα γκολ σε δύο μόλις συμμετοχές του όμως, είναι προφανές ότι είναι αυτό(ς) που έλειπε από την ομάδα τα τελευταία χρόνια. Ενας επιθετικός με εκτελεστική ικανότητα, που έχει σταθερή επαφή με τα αντίπαλα δίχτυα, βλέπει γήπεδο και κάνει κινήσεις μακριά από την μπάλα ανοίγοντας χώρους για τους συμπαίκτες του ή δημιουργώντας προϋποθέσεις για τον εαυτό του. 

Είναι ένας… κανονικός σέντερ φορ. Κάτι που δεν είχε ο Αρης και φέτος το βρήκε, πληρώνοντας αδρά βέβαια ώστε να τον πείσει να φύγει για πρώτη φορά στην καριέρα του από την Αγγλία. Το κατέβασμα μπάλας και η εκτέλεση στο 1-0 του προχθεσινού αγώνα, αλλά και το εν κινήσει πλασέ στο 2-1, επιβεβαιώνουν πως διαθέτει μεγάλη ποιότητα και μπορεί να δώσει λύσεις στο σκοράρισμα. 

Δεν είναι τυχαίο ότι στο βιογραφικό του έχει 56 γκολ στην Championship και άλλα 22 στην Premier League, αλλά για πρώτη φορά στην καριέρα του καταφέρνει να σκοράρει τέσσερις φορές σε 173’ αγωνιστικά λεπτά! Επίτευγμα που έχει ήδη περάσει στην ιστορία. Έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής του Αρη που πετυχαίνει σε διαδοχικά παιχνίδια, στην Ευρώπη, από δύο γκολ. 

To 1981, o Ντίνος Κούης είχε πετύχει τέσσερα σε δύο παιχνίδια, με τη διαφορά ότι είχε κάνει χατ τρικ στον πρώτα αγώνα με την Sliema και πέτυχε άλλο ένα γκολ στο δεύτερο. Μάλιστα, ο Ντίνος Κούης διατηρεί μέχρι σήμερα τα πρωτεία, όντας ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που έβαλε πέντε γκολ σε μία ευρωπαϊκή σεζόν με τον Αρη, το 1981. Μετά τα τέσσερα κόντρα στην Sliema είχε σκοράρει και εναντίον της Λόκερεν στον επόμενο γύρο του (τότε) UEFA. Επίσης, ο Τζαμαϊκανός με δύο μόλις συμμετοχές έφτασε ήδη στην πρώτη θέση των ξένων σκόρερ στην ιστορία, πιάνοντας τον Κόκε στα τέσσερα γκολ. 

Με την Μακάμπι Τελ Αβίβ να είναι στο δρόμο του Αρη, στον 3ο προκριματικό γύρο, ο Αντρέ Γκρέι έχει τουλάχιστον ακόμη δύο αγώνες μπροστά του για να κάνει… τη δουλειά του και ενδεχομένως να γράψει ξανά ιστορία. Σε κάθε περίπτωση όμως, ο Γκρέι έχει ήδη δικαιώσει σε μεγάλο βαθμό τις προσδοκίες αλλά και τον Θόδωρο Καρυπίδη για την υπέρβαση που έκανε με τη μεταγραφή του από την αγγλική ΚΠΡ.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.