Ο Καρυπίδης «έκαψε» το χαρτί του Αρη και έχασε το δίκαιό του

Βασίλης Μάστορας23 Φεβρουαρίου 2021

Δεν είναι εθνικό μυστικό το ότι οι μεγαλοπαράγοντες του ελληνικού ποδοσφαίρου χρησιμοποιούν τις ΠΑΕ προκειμένου να αποκτήσουν πρόσθετη επιχειρηματική εξουσία. Ενίοτε και για να τελειώσουν δουλειές. Λίγο το κακό όταν αυτό γίνεται νομότυπα. Αλλωστε από τη στενή έννοια της εμπλοκής τους με το ποδόσφαιρο, μόνο χαμένοι βγαίνουν.

Τι τελευταίες ημέρες έγινε μεγάλος ντόρος, που είχε πολιτικά ερείσματα, με το θέμα της προμήθειας υγειονομικού υλικού από την Περιφέρεια Αττικής. Υλικό που είχε ως προμηθευτή εταιρείες συμφερόντων του κ. Καρυπίδη. Στην ουσία, αν κάποιος έπρεπε να διαχειριστεί το θέμα επικοινωνιακά ήταν ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Πατούλης, για τον οποίο χτυπούσαν οι καμπάνες.

Ο κ. Καρυπίδης, νέος σχετικά παραγοντικός παίκτης του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, ερμήνευσε λανθασμένα τα… μηνύματα. Γι’ αυτό και φούντωσε τη φωτιά με τους άστοχους χειρισμούς του, ενώ θα μπορούσε να την αφήσει να τη σβήσουν άλλοι. «Εχτισε» ένα σενάριο, το οποίο μπορεί και να το πιστεύει, ότι ο πόλεμος έχει ως στόχο να πληγεί (;) η ομάδα του Αρη. Βεβαίως γι’ αυτά τα θέματα είναι οι άνθρωποι της επικοινωνίας, αλλά σ’ αυτό το κομμάτι ο κ. Καρυπίδης έχει ένα έλλειμμα. Δεν φρόντισε ούτε σε επιχειρηματικό επίπεδο, ούτε σε αθλητικό να δημιουργήσει ένα ασφαλές επικοινωνιακό δίχτυ. Γιατί επικοινωνία με εφηβικού τύπου αναρτήσεις στο instagram δεν γίνεται από καμία σοβαρή εταιρεία. Χρειάζεται μεστές και στοχευμένες ανακοινώσεις, οι οποίες θα εκδίδονται την κατάλληλη στιγμή. Και κυρίως με ισχυρά επιχειρήματα.

Η κοινωνία είναι πλέον υποψιασμένη και δυσπιστεί απέναντι στην δημοσιοποίηση μίας απειλής κατά τα ζωής του κ. Καρυπίδη, γιατί «ο Αρης ενοχλεί», με 15 ημέρες καθυστέρηση. Οταν μάλιστα αυτή γίνεται την ίδια μέρα που «έσκασαν» τα δημοσιεύματα για το deal που έκανε με την Περιφέρεια Αττικής. Ετσι χάνει και το οποίο δίκαιο έχει, γιατί τις πιθανές ευθύνες τις έχει ο αγοραστής και όχι ο πωλητής.

Εχω την άποψη ότι αν το πρόβλημα ήταν ο κ. Καρυπίδης και ο Αρης ο «πόλεμος» θα ξεκινούσε πριν από 10 ημέρες όταν στις εφημερίδες υπήρξαν τα πρώτα δημοσιεύματα για το θέμα, μετά την ερώτηση που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ στη βουλή. Τι πέτυχε ο κ. Καρυπίδης με τους χειρισμούς του; Να «κάψει» το χαρτί του Αρη καθώς επιστράτευσε τις δυνάμεις της ομάδας για ένα προσωπικό επιχειρηματικό θέμα, χωρίς να υπάρχει πραγματικός λόγος.

Οσο για την ομάδα; Αν κάποιος θέλει να τη φρενάρει υπάρχουν άλλοι τρόποι και δεν χρειάζεται να εμπλέξει τα επιχειρηματικά του κ. Καρυπίδη. Δυστυχώς, τόσο απλά. Ο Αρης είναι ο περισσότερο αδύναμος στο παρασκήνιο και αυτό είναι γνωστό.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.