Ο κανονικός ΠΑΟΚ, σε άμυνα και επίθεση, μπορεί άνετα να κάνει πάλι πάρτι στο ΟΑΚΑ

Στέλιος Γρηγοριάδης21 Ιανουαρίου 2022

Νοοτροπία μιζέριας έχει η ΑΕΚ, ο Γιαννίκης το έχει χάσει, οι παίκτες είναι “λίγοι” για τους στόχους της ομάδας. Μ' αυτά τα ισοπεδωτικά σχόλια από τους ίδιους τους ΑΕΚτσήδες και με την άγρια κατσάδα του Μελισσανίδη στα αποδυτήρια, είχε διαμορφωθεί μια κάκιστη ατμόσφαιρα στην ΑΕΚ μετά την ήττα από τον Παναιτωλικό στο ΟΑΚΑ. 

Κάτω από αυτή την πίεση και με τον φόβο ότι η κατάσταση θα γίνει πολύ χειρότερη, ήρθε η ΑΕΚ να παίξει στην Τούμπα. Ο ΠΑΟΚ, όμως, της έδωσε το φιλί της ζωής. Τη βοήθησε να μη διαλυθεί και της πρόσφερε μια ευκαιρία να “αναστηθεί”, μην μπορώντας να τη νικήσει και αποφεύγοντας την ήττα χάρη στον Πασχαλάκη και... λίγα χιλιοστά οφ σάιντ.

Τώρα, πρέπει να πάρει την πρόκριση στο ΟΑΚΑ. Εκεί όπου νίκησαν φέτος, εκτός από τον Ολυμπιακό, ο ΟΦΗ και ο Παναιτωλικός, εκεί όπου και ο ίδιος κάνει πάρτι σε βάρος της ΑΕΚ την τελευταία πενταετία και στο Πρωτάθλημα και στο Κύπελλο, αναγκάζοντας τους ΑΕΚτσήδες να παραδέχονται... “ο ΠΑΟΚ μάς έχει πάρει το σκαλπ”.

Είναι δύσκολο να τη νικήσει μία ακόμη φορά, ή, έστω, να πάρει ισοπαλία με σκορ; Οχι βέβαια. Αρκεί στη ρεβάνς να είναι... πιο ΠΑΟΚ από όσο ήταν στην Τούμπα. Λιγότερο φλύαρος, περισσότερο παραγωγικός στην επίθεση και πολύ πιο προσεκτικός στην άμυνα. Γιατί η μόνη αλήθεια για το πρώτο ματς είναι ότι ο ίδιος δημιούργησε μόνο μία καλή ευκαιρία (σουτ Αουγκούστο-απόκρουση Μήτογλου), ενώ η “μικρή” ΑΕΚ, που είπε ο Λουτσέσκου, τρεις κλασικές (δύο με Τσούμπερ και μία με Γέφτιτς), συν το παρά λίγο γκολ του Τσούμπερ, σε μία τέταρτη φάση που μαζί με τις άλλες τρεις υπενθύμισε τις αμυντικές αδυναμίες του ΠΑΟΚ.

Το να βαυκαλίζονται παίκτες και προπονητής ότι για ένα ακόμη ματς η ομάδα δεν δέχτηκε γκολ είναι αποπροσανατολιστικό. Πιστώνουν στους εαυτούς τους credits που δεν τα δικαιούνται. Αν συνεχίσουν να δουλεύουν με την επίγνωση ότι αυτή η “μικρή” ΑΕΚ “τρύπησε” τέσσερις φορές την άμυνά τους με αντεπιθέσεις, μόνο κέρδος θα έχουν. Οχι μόνο ενόψει του δεύτερου αγώνα, αλλά και της συνέχειας, γενικά, της σεζόν.

Εξίσου σημαντικό είναι να καταλάβουν ότι οι ευκαιρίες για γκολ που έρχονται εξ ουρανού με χέρια-πέναλτι αντιπάλων, δεν μπορούν να εμφανίζονται σε κάθε παιχνίδι. Ο ΠΑΟΚ με την καλύτερη επίθεση στο Πρωτάθλημα δεν σκόραρε σε βάρος της πανικοβλημένης και ελλιπούς ΑΕΚ επειδή δεν κατόρθωσε να δημιουργήσει ευκαιρίες και επειδή αυτή τη φορά δεν του προσφέρθηκαν δώρα από τον αντίπαλο. Και μόνο το γεγονός ότι ο Τσιτώντας χρειάστηκε σε όλο το ματς να κάνει μόλις δύο επεμβάσεις, τα λέει όλα.

Επομένως, για να συνεχιστεί η νικηφόρα πορεία των τελευταίων αγωνιστικών στο Πρωτάθλημα, αλλά και να κερδηθεί η πρόκριση στο ΟΑΚΑ, χρειάζεται να δούμε έναν βελτιωμένο ΠΑΟΚ, τόσο αμυντικά, όσο και επιθετικά. Δεν το υπαγορεύει αυτό μόνο το 0-0 με την ΑΕΚ, αλλά και το 3-0 επί του ΟΦΗ. Γιατί ακόμη και εκείνη η νίκη είχε να διδάξει πολλά σε όσους θέλουν να βλέπουν με θάρρος την αλήθεια και σε όσους έχουν τη γενναιότητα να κάνουν ειλικρνή αυτοκριτική.

ΥΓ. Η ΑΕΚ στο δεύτερο ματς πάλι “μικρή” θα είναι. Θα παίξει προφανώς διαφορετικά, θα ρισκάρει για να πάρει τη νίκη, αλλά “μικρή” είναι έτσι κι αλλιώς από την αρχή της σεζόν. Ο ΠΑΟΚ μπορεί άνετα να προκριθεί. Ο κανονικός ΠΑΟΚ όμως...

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.