Ο κανόνας για τον σχεδιασμό του νέου ρόστερ του Αρη

Βασίλης Μάστορας20 Απριλίου 2021

Tι ήταν αυτό που ξεχώριζε φέτος στον ποδοσφαιρικό Αρη και αποτέλεσε στοιχείο πολλών αναφορών. Η πολυτέλεια του να έχει ένα γεμάτο ρόστερ. Αυτό δηλαδή που αποτελεί προϋπόθεση, κάτι σαν ισχυρό όπλο, κάθε ομάδας η οποία βάζει ψηλά τον πήχη των στόχων της στην αφετηρία της αγωνιστικής περιόδου. 

Ο Αρης που είχε μία τραυματική εμπειρία μ’ αυτό που βίωσε πέρυσι στα πλέι οφ, φέτος φρόντισε να κάνει το αυτονόητο: Να έχει περισσότερους από έναν ποδοσφαιριστή για κάθε θέση. Ή να διαθέτει ποδοσφαιριστές οι οποίοι να έχουν το ταλέντο ώστε να αγωνίζονται σε περισσότερες από μία θέση.

 Αυτό ήταν το πλάνο του σχεδιασμού τον περασμένο Μάϊο και το ακολούθησε με ευλάβεια η διοίκηση. Ετσι ο Αρης δεν ένιωσε την απουσία βασικών, κάτω από άλλες συνθήκες ποδοσφαιριστών και έφθασε στο σημείο να ξεπερνάει την απουσία ακόμη και του πολυεργαλείου Μπρούνο Γκάμα. 

Χωρίς την παρουσία του Πορτογάλου μέσου ο Αρης πήρε ισοπαλία στο «Γ. Καραϊσκάκης» από τον Ολυμπιακό και νίκησε τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο. Εχασε βεβαίως και από την ΑΕΚ, αλλά ήταν ένας αγώνας που όλα πήγαν στραβά για τους «κίτρινους» και κανείς δεν μπορεί να υποστηρίξει ότι με την παρουσία του Γκάμα ο αγώνας θα είχε διαφορετική εξέλιξη. Δεν είναι όμως μόνο αυτή η απουσία για την οποία δεν… έκλαψε ο Μάντζιος. Ο Αρης έχει εναλλακτική και σ’ όλες τις άλλες γραμμές. Ισως σε κάποιες οι λύσεις να μην είναι εφάμιλλες με την πρώτη επιλογή, αλλά είναι λύσεις.

 Κι αυτό είναι που κρατάει τον Αρη διαχρονικά ψηλά για τη δεύτερη θέση η οποία έχει μεγάλο ανταγωνισμό. Και ίσως, πέραν των μεταγραφών που έγιναν, να είναι η εξαργύρωση μιας ώριμης απόφασης που πάρθηκε το περασμένο καλοκαίρι. Και στο ποδόσφαιρο πάντα επιβραβεύονται οι αποφάσεις που είναι προϊόν ώριμης σκέψης. Οπότε ο Αρης στον σχεδιασμό του νέου ρόστερ ξέρει πλέον ποιο θα πρέπει να είναι το πρώτο ζητούμενο.

FOCUS

To σκόντο έγινε, τα χέρια δόθηκαν και εκείνο που απομένει είναι να βρεθεί το ποσό. Μόνο έτσι θα γίνει ο «γάμος», γιατί όσο κι αν θέλουν νύφη και γαμπρός χωρίς… «προίκα» δύσκολα τα πράγματα. Σε αντίθετη περίπτωση θα πρέπει να κάνουν την αγάπη φιλότιμο για να χαμογελάσουν τα οπαδικά χείλη.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.