Ο Καμπερίδης κάνει πλάνο με ban!

Metrosport Team10 Απριλίου 2020

Συνήθως, μόνο οι ομάδες που δεν έχουν στο κεφάλι τους άλυτα οικονομικά προβλήματα και διαθέτουν τη δυνατότητα επένδυσης κεφαλαίων, μπαίνουν σε διαδικασία σοβαρού προγραμματισμού από την άνοιξη. Ο Άρης δεν ανήκει σ’ αυτές αλλά μέσα από τον τρόπο που κινείται στην αγορά δείχνει ότι σε πρώτη φάση σκοπεύει να κάνει πλάνο με το δεδομένο της διατήρησης της ποινής απαγόρευσης μεταγραφών.

Πρόσφατα, η «Μ» σημείωσε ότι ο Σάββας Καμπερίδης ήδη λειτουργεί για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο. Δεν έχει στα χέρια του κάτι χειροπιαστό, κανείς δεν του εγγυήθηκε ότι θα παραμείνει στην τεχνική ηγεσία της ομάδας, γνωρίζει απλά ότι ο πρόεδρος του ΑΣ και αντιπρόεδρος της ΚΑΕ, Λευτέρης Αρβανίτης, είναι θετικός προς αυτήν την κατεύθυνση. Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι αυτό του επισήμανε σε επαφή που είχαν οι δύο άνδρες στα τέλη του περασμένου μήνα, δίχως όμως να μπουν σε λεπτομέρειες καθώς είναι ζήτημα το οποίο πρέπει να συζητηθεί μεταξύ των μελών. Είναι αλήθεια όμως ότι κι άλλα μέλη του δ. σ. δεν έχουν εκφραστεί αρνητικά και εκτιμούν ότι (ίσως) θα έπρεπε να δοθεί μια ευκαιρία στον 43χρονο προπονητή ούτως ώστε να φτιάξει ομάδα βάσει των δικών του αγωνιστικών κριτηρίων, καθώς παρέλαβε τη φετινή με όλα τα προβλήματα που κουβαλούσε η τελευταία.

Ωστόσο, βασική προϋπόθεση κατάστρωσης αγωνιστικού σχεδίου είναι να γνωρίζει αν υπάρχει περίπτωση να γίνει άρση της ποινής απαγόρευσης μεταγραφών που επέβαλε η FIBA. Πληροφορίες της «Μ» αναφέρουν ότι αυτή τη στιγμή το επίπεδο (σχετικής) αισιοδοξίας δεν ξεπερνάει το 5-10 τοις εκατό των πιθανοτήτων. Γιατί το ποσό που απαιτείται είναι μεγάλο και βάσει της οικονομικής κατάστασης της ΚΑΕ, εκτιμάται ότι είναι τουλάχιστον αδύνατο να υπάρξει η δυνατότητα καταβολής ενός ποσού της τάξεως των 70-100 χιλιάδων ευρώ για να γίνουν οι διακανονισμοί και ταυτόχρονα να πληρωθεί το σύνολο του ποσού σε έναν χρόνο. Συν τοις άλλοις, αυτό που πραγματικά καίει την ΚΑΕ είναι να μπει άμεσα σε διακανονισμούς με τους παίκτες οι οποίοι έχουν «σημαδέψει» την εγγυητική επιταγή της ΚΑΕ καθώς αυτή είναι βασική προϋπόθεση συμμετοχής στο Πρωτάθλημα. Γι’ αυτόν τον λόγο, προς το παρόν ο Σάββας Καμπερίδης κοιτάζει Έλληνες και ξένους οι οποίοι ήταν σε ομάδα πριν τη διακοπή του Πρωταθλήματος.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.