Ο Καμαρά μπορεί να λειτουργήσει ως «πολυθεσίτης» στο σχέδιο του Πάρντιου

Γιώργος Στράντζαλης11 Δεκεμβρίου 2022

Η περίπτωση του Αμπουμπακάρ Καμαρά επανήλθε στο κάδρο των βασικών επιλογών του Αρη για την ενίσχυση της επιθετικής γραμμής. Στην πραγματικότητα δεν έπαψε ποτέ να αποτελεί επιλογή, απλούστατα τώρα οι προϋποθέσεις επιστροφής του Μαυρτιανού στον Αρη έχουν γίνει πιο ρεαλιστικές. Τόσο από την πλευρά των Κιτρινόμαυρων, όσο και από την πλευρά του ποδοσφαιριστή ο οποίος είναι αλήθεια ότι στο προηγούμενο διάστημα δεν έβλεπε με θετικό μάτι την επιστροφή στου στη Θεσσαλονίκη. 


Ενδεχομένως τότε να έψαχνε κάτι διαφορετικό, ή να περίμενε πως το φημολογούμενο ενδιαφέρον από ομάδα της Τουρκίας θα προχωρούσε. Κάτι που τελικά δεν συνέβη, και το τελευταίο διάστημα στο μυαλό του φαίνεται να έχει καλλιεργηθεί η προοπτική να φορέσει ξανά τα Κιτρινόμαυρα, λειτουργώντας σε ένα γνώριμο περιβάλλον. Ετσι, κι ο Αρης επανέφερε στο προσκήνιο την περίπτωσή του. 

Αν μη τι άλλο πρόκειται για μία περίπτωση επιθετικού που διαθέτει ένα… ελκυστικό πακέτο και οι βασικοί λόγοι που το όνομά του βρίσκεται πλέον σε περίοπτη θέση στη μεταγραφική λίστα του Άλαν Πάρντιου είναι οι εξής: Πρώτον, ξέρει το περιβάλλον του Αρη, τις συνθήκες και τις απαιτήσεις του κλαμπ. Ασφαλώς ξέρει και το Πρωτάθλημα, βασικό για έναν παίκτη που θα έρθει τον Ιανουάριο. Δεύτερον, δεν θα χρειαστεί χρόνο προσαρμογής και κυρίως δεν θα χρειαστεί χρόνο για να μπει στο πλάνο του Άλαν Πάρντιου. 

Ο Βρετανός προπονητής έχει ζητήσει από τη διοίκηση έτοιμους παίκτες, που να είναι δηλαδή ενεργοί τους τελευταίους μήνες έτσι ώστε να μπορεί να τους υπολογίζει στο αγωνιστικό του σχέδιο άμεσα, αφού έρχεται ένας “καυτός” μήνας για την ομάδα με διαδοχικούς και απαιτητικούς αγώνες σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο. Και ο Καμαρά είναι μία τέτοια επιλογή. Παρά το γεγονός ότι δεν συμπεριλαμβάνεται στο βασικό πλάνο του Μίτσελ, ο Μαυριτανός είχε συμμετοχές με τον Ολυμπιακό. 

Τρίτος και βασικός λόγος για τον οποίον Πάρντιου και Καρυπίδης κάνουν δεύτερες σκέψεις για τον Καμαρά είναι ότι έχει τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά για να λειτουργήσει ως “πολυθεσίτης” στο αγωνιστικό σχέδιο του προπονητή. Καταρχήν μπορεί να αγωνιστεί τόσο στην επίθεση, είτε στην κορυφή είτε ως δεύτερος φορ, όσο και στα πλάγια όπου ο Αρης αναζητά παίκτη. Ο Μαυριτανός για χρόνια “έβγαζε το ψωμί του” ως winger στα γήπεδα της Γαλλίας και τη Αγγλίας, συνεπώς έχει το “πακέτο” να αντικαταστήσει -ως ένα βαθμό- τον Μαντσίνι, ή να δώσει μια εξτρά ποιοτική επιλογή στον Πάρντιου καθώς είναι γρήγορος, καλός πασαδόρος και συνεπής στο αμυντικό κομμάτι. Επίσης, έχει το κάτι διαφορετικό από τον Γκρέι, την πίεση στην πρώτη μπάλα. Τακτική που εφαρμόζει ο Αρης αλλά πολλές φορές δεν μπορεί ν’ ακολουθήσει ο Τζαμαϊκανός. 

Αναμφίβολα, πρόκειται για μια win win κατάσταση για την οποία οι Κιτρινόμαυροι έχουν επανέλθει… ζεστά και στα επόμενα 24ώρα θα φανεί πιο καθαρά αν θα υπάρξει επιστροφή.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.