Ο Καμαρά είναι η ιδανική επιλογή για την επίθεση

Γιώργος Στράντζαλης27 Δεκεμβρίου 2022

Συνήθως οι προπονητές αρνούνται να δημοσιοποιούν τους μεταγραφικούς στόχους της ομάδας, πόσω μάλλον δε τα θέλω των ίδιων σε περίοδο διαπραγματεύσεων. Ο Άλαν Πάρντιου παρέκκλινε από αυτή τη… συνήθεια, καθώς εκφράστηκε ανοιχτά και με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο για την επιθυμία συνεργασίας του με τον Αμπουμπακάρ Καμαρά. 

“Είχα πει στον πρόεδρο ότι τον θέλω αλλά είχε κάποιες ενστάσεις στην αρχή. Επέμενα όμως και το θέμα το χειρίζεται αυτός πλέον. Τον θέλω γιατί είναι ένας ποιοτικός παίκτης, με τρομερή ενέργεια, που μπορεί να μας βοηθήσει πολύ. Ξέρει την ομάδα και το Πρωτάθλημα και μπορεί να μπει αμέσως στο πλάνο. Έχει στοιχεία που μας λείπουν και τα οποία χρειαζόμαστε. Θα ήταν μια πολύ καλή προσθήκη για την ομάδα αυτή την περίοδο, που συν τοις άλλους ξέρουμε πως είναι δύσκολη για να βρεις τους παίκτες που θέλεις”, είπε ο Βρετανός προπονητής. 

Προφανώς από τις δηλώσεις του Πάρντιου αντιλαμβάνεται ο καθένας ότι το ενδιαφέρον του Αρη για τον Μαυριτανό επιθετικό είναι προχωρημένο. Αλλιώς δύσκολα ένας προπονητής θα έμπαινε σε διαδικασία τέτοιου “ανοίγματος”. Στο ενδεχόμενο απόκτησης του Καμαρά από τον Ολυμπιακό δεδομένα ο Αρης ενισχύεται σημαντικά στην επιθετική του λειτουργία. Κι σε αυτό υπολογίζει ο Πάρντιου και ζητάει την απόκτησή του. 

Γνωρίζει ότι με τον Μαυριτανό στο αγωνιστικό σχέδιο θα έχει ένα “εργαλείο” στα χέρια του το οποίο μπορεί να του χρησιμεύσει σε πολλά κομμάτια του παιχνιδιού. Ο Καμαρά μπορεί ν’ ανταποκριθεί τόσο ως ακραίος επιθετικός όσο και ως συμπαραστάτης (ή αντικαταστάτης) του Γκρέι στην κορυφή. Μπορεί να καλύψει αδυναμίες και να κάνει τον Αρη πιο πιεστικό στο επιθετικό τρίτο, να συμβάλλει στη γρήγορη ανάκτηση μπάλας και ασφαλώς να προσδώσει περισσότερα (ουσιαστικά) τρεξίματα.

Σε μία μεταγραφική περίοδος δίχως πληθώρα επιλογών στην αγορά, η επιλογή του Καμαρά μοιάζει η ιδανικότερη καθώς ξέρει το Πρωτάθλημα, κυρίως όμως τη φιλοσοφία και τις απαιτήσεις της ομάδας. Συν ότι δεν θα χρειαστεί καθόλου χρόνο προσαρμογής. Είναι ξεκάθαρο και επιβεβαιωμένο πλέον πως ο Αρης θέλει τον Καμαρά τον Ιανουάριο και στις διαπραγματεύσεις με τον Ολυμπιακό οι Κιτρινόμαυροι έχουν το πλεονέκτημα ότι ο ποδοσφαιριστής είναι εκτός πλάνων του Μίτσελ και αναζητείται πλέον ο τρόπος της εξόδου του από τον Πειραιά.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.