Ο Ιβάν στο σταυροδρόμι ιστορικών... αποφάσεων

Δημήτρης Μπούζας10 Ιουνίου 2022

Η «επιστροφή» του Ιβάν στη Θεσσαλονίκη ύστερα από τρία χρόνια απουσίας, σε συνδυασμό με την υπογραφή του Προεδρικού Διατάγματος που ανοίγει το δρόμο για τη «νέα Τούμπα», δίνουν μια ξεχωριστή διάσταση στο ενδιαφέρον της μεγάλης ΠΑΟΚτσήδικης οικογένειας, η οποία παρακολουθεί εναγωνίως όλες τις εξελίξεις που αφορούν το μεγαλόπνοο έργο της κατασκευής του νέου γηπέδου. 

Χωρίς αυτό να σημαίνει βέβαια ότι δεν ενδιαφέρεται και για τις αντίστοιχες εξελίξεις της προσπάθειας που καταβάλλεται για να στηθεί μια νέα αξιόλογη ομάδα. Αναντίρρητα ο ηγέτης του λαοφιλέστατου συλλόγου αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο σταυροδρόμι ιστορικών αποφάσεων, αλλά και στο μάτι ενός κυκλώνα, έχοντας μπροστά του προκλήσεις, στοιχήματα και προσωπικά του οράματα και απεναντι του ένα πανίσχυρο και βρώμικο «σύστημα», το οποίο αγωνίζεται εδώ και χρόνια να τον «τελειώσει» μαζί με την ομάδα του. Αυτό το τελευταίο την συγκεκριμένη στιγμή αποτελεί έναν άμεσο και σοβαρό κίνδυνο σε ότι από εδώ και πέρα θα επιχειρήσει. Συγχρόνως όμως μπορεί να αποτελέσει και μια κορυφαία υποχρέωση ενός σπουδαίου και μεγάλου φίλαθλου λαού να σταθεί δίπλα του όσο ποτέ άλλοτε. 

Θεωρείται και είναι βέβαιο ότι οι «έχοντες και κατέχοντες» ένομη αλλά και άνομη εξουσία, θα επιδιώξουν να προκαλέσουν σοβαρά εμπόδια και να κατασκευάσουν αναχώματα στην εξέλιξη της προσπάθειας για την εκπλήρωση μιας ιστορικής υπόσχεσης (όνειρο εκατομμυρίων φίλων της ομάδας και προσωπικό όραμα του ηγέτη της). Κι αυτό, γιατί διατηρούν προσβάσεις παντού, ελέγχοντας σχεδόν τα πάντα. Και λέμε σχεδόν γιατί προφανώς δεν είναι σε θέση να ελέγξουν έναν τεράστιο φίλαθλο κόσμο συνασπισμένο και αποφασισμένο να μην τους επιτρέψει ούτε καν να διανοηθούν ότι μπορούν να πειράξουν και τον ηγέτη του και ότι απόφαση πάρει και η οποία θα έχει σχέση με την κατασκευή του νέου γηπέδου, αλλά συγχρόνως και τη δημιουργία μιας νέας ομάδας αντάξιας των προσδοκιών των οπαδών της. Αυτό το τελευταίο αποτελεί ένα μήνυμα για τους έχοντες νόμιμη εξουσία, αλλά και για τους κατέχοντες εδώ και δεκαετίες τα κλειδιά του αθλητικού παρακράτους. 

Το μήνυμα θα πρέπει να σταλεί άμεσα στην γνωστή «συμμορία» (τους χαρακτηρισμούς τους καθιερώσαμε και τους επαναλαμβάνουμε συνειδητά). Θα προειδοποιεί τους πάντες ότι «μέχρις εδώ και μη παρέκει» και ότι η μέχρι τώρα στήριξη που υπήρχε στο πρόσωπο του Ιβάν από τον κόσμο του ΠΑΟΚ, έχει εκτοξευτεί στα ύψη και μεταλλάσσεται σε μια τεράστια ασπίδα μπροστά του, που πάνω της θα σπάσουν τα μούτρα τους όσοι αποτολμήσουν να τον εμποδίσουν να ξεκινήσει την ιστορική προσπάθεια του. Παράλληλα και ο ίδιος ο Ιβάν επιβάλλεται και πρέπει να συνειδητοποιήσει και μάλιστα σε απόλυτο βαθμό, ότι σε αυτήν την προσπάθεια, ποτέ δεν θα νιώσει μόνος. Αυτό του το υπόσχεται ένας φίλαθλος λαός, στον οποίο υποκλίνεται με θαυμασμό ολόκληρη η Ευρώπη.

ΥΓ1: Συγκλόνισε η προχθεσινή ραδιοφωνική παρέμβαση του πατέρα του αδικοχαμενου Νάσου στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή του Γιώργου Μπούζου. Αυτά που είπε υποχρέωσαν κάποιους να σκύψουν ταπεινωμένοι το κεφάλι τους. Είτε λέγονται δικαστές, είτε δημοσιογράφοι. Για τους πρώτους το παράπονο του ήταν μεγάλο. Με τους δεύτερους δεν ασχολήθηκε. Αλλωστε γιατί να το κάνει, από τη στιγμή που ποτέ οι περισσότεροι από αυτούς (θα λέγαμε και στο σύνολο τους) δεν ασχολήθηκαν με την δολοφονία του γιου του. Ο Νάσος ήταν το πρώτο θύμα οπαδικής βίας στην πόλη μας και όπως τονίσαμε και σε προηγούμενο σχόλιο μας, η περίπτωση του ενταφιάστηκε στην κυριολεξία. Σαν να μην υπήρχε ούτε ο Νάσος, ούτε οι χαροκαμμένοι γονείς του, ούτε ότι ήταν οπαδός του ΠΑΟΚ. Απλά έγιναν κάποιες αναφορές όπως στις συνηθισμένες απώλειες προσώπων (κηδείες).

ΥΓ2: Θεωρούμε έξυπνες κινήσεις μεταγραφικές, τις επιλογές του Γιοβάνοβιτς (Φετφατζίδης, Λοντίγκιν). Οπως επίσης και το ενδιαφέρον του Άρη για τον Γιαννιώτη στόπερ Κάργα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.