Ο Ιβάν έδωσε κι άλλα… φτερά στον «Τσε»!

Αρις Νικολάκης22 Νοεμβρίου 2020

Ναι, αυτή είναι στήριξη. Είναι βαθιά ουσιαστική στήριξη. Με ξεκάθαρα μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση εντός κι εκτός αποδυτηρίων. Η εντολή του Ιβάν Σαββίδη για υπογραφή τριετούς συμβολαίου με τον Πάμπλο Γκαρσία δεν αλλάζει τα δεδομένα. Τα ισχυροποιεί μέχρι του ορίου της καθιέρωσης τους.

Ως εκ τούτων είναι μία ιδιαίτερα ορθή και καθοριστική κίνηση. Με αυτήν τονώνεται η ψυχολογία του προπονητή του ΠΑΟΚ. Δε λέμε πως τού έλειπε η τόνωση. Οι βαθιές ρίζες του «Τσε» στον ΠΑΟΚ είναι έτσι ή αλλιώς… Τονωτικό. Δεν παύει βέβαια, ο Πάμπλο Γκαρσία να είναι επαγγελματίας. Η οικογένεια του να ζει από το ποδόσφαιρο. Ναι, πίνει ολόκληρη η – μπολιασμένη για τα καλά α λα ελληνικά - οικογένεια νερό στο όνομα του ΠΑΟΚ αλλά… Η ηρεμία κι η σιγουριά της στηρίζεται στον ΠΑΟΚ. Κι η στήριξη του Ιβάν Σαββίδη με την τριετή εξασφάλιση έρχεται να καταστήσει αμφότερες… Κι ηρεμία και σιγουριά απόλυτα δεδομένα!

Αν και στο ποδόσφαιρο ποτέ δε λες ποτέ και ο Θεός μόνο ξέρει , τι ξημερώνει κάθε ημέρα… Η στήριξη του Ιβάν Σαββίδη έχει τεράστια συμβολική σημασία. Και φυσικά, τεράστια ουσιαστική σημασία.

Κι επιμένουμε. Μπορεί να μην την είχε ανάγκη. Όχι απλά, δεν την ζήτησε. Δεν τη συζήτησε καν ο Πάμπλο Γκαρσία. Δεν την σκεφτόταν κιόλας. Αυτή είναι η πάσα αλήθεια. Εν τούτοις τονώνει την ψυχοσύνθεση του. Αφήστε που – επιμένουμε πάλι – στέλνει σαφή μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση εντός κι εκτός αποδυτηρίων. Αυτό κι εάν έχει συμβολική αλλά κι ουσιαστική σημασία…

Όλα αυτά πάντως, δεν τονώνουν απλά, τον «Τσε». Τονώνουν τον ΠΑΟΚ ως σύνολο ομάδας. Εξάλλου ο ΠΑΟΚ ως σύνολο ομάδας αλλά και κόσμου τονώθηκε με τον ερχομό του και μόνο με αυτόν. Φάνηκε από τα πεπραγμένα στα πρώτα βήματα του Πάμπλο Γκαρσία.

Θα μπορούσαμε εδώ, να πούμε πως η αρχή είναι το ήμισυ του παντός. Δε λέμε. Ξέρετε γιατί; Επειδή ο δρόμος είναι ακόμη μακρύς και δύσκολος. Πολύ μακρύς και πολύ δύσκολος. Τούτο καθώς ο Πάμπλο Γκαρσία ανέλαβε τον ΠΑΟΚ με μειονέκτημα έξι βαθμών στο Πρωταθλήματα και δυο στο Γιουρόπα Λιγκ. Λέμε όμως, πως η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται…

Και φάνηκε. Με τον ΠΑΟΚ να αναδεικνύει προτερήματα οποία είχαν καταστεί ελαττώματα. Παράδειγμα; Η παράδοση του αμαχητί σε οποιαδήποτε… στραβή. Η έλλειψη αυτοπεποίθησης. Το ανακάτεμα της σύνθεσης του σε κάθε αγώνα. Και κυρίως, η εμπιστοσύνη των παικτών στην προπονητή τους.

Όλα αυτά έλειπαν από τον ΠΑΟΚ ως σύνολο ομάδας. Τώρα υπάρχουν. Δίχως να είναι όλα αυτά αρκετά, για να στηρίξουν την ολική επαναφορά του σε Ελλάδα κι Ευρώπη. Τι άλλο χρειάζεται; Τη μάξιμουμ απόδοση των παικτών του.

Αυτή είναι το ζητούμενο κι απόψε στην Τούμπα. Αυτή και μόνον αυτή θα καταστήσει τον ΠΑΟΚ νικητή κόντρα στον ΠΑΣ. Είναι δύσκολο κι αυτό το τεστ για τους γηπεδούχους. Είναι υψηλός ο βαθμός δυσκολίας για την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Η ομάδα των Ιωαννίνων απέδειξε πως είναι «σκληρό καρύδι»! Κι ο ΠΑΣ δεν έχει το άγχος το οποίο, όπως και να το κάνουμε, βαραίνει τον ΠΑΟΚ. Άγχος καθώς περιθώρια απώλειας βαθμών δεν υφίστανται πλέον, για την ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία…

ΥΓ : Οι Σκοπιανοί είναι (εκτός των άλλων…) κυρίως, βουλγαρικής καταγωγής. Τέτοιας καταγωγής είναι κι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας τους. Η αποδοχή τους από την Ελλάδα της τέως (συγ)Κυβέρνησης σαν … Βορειομακεδόνων (με την επαίσχυντη Συμφωνία των Πρεσπών) δεν βρήκε ανάλογη ανταπόκριση από τη Βουλγαρία. Κι εδώ γελάει ο κόσμος. Μαζί τους και μαζί μας βεβαίως, βεβαίως…

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.