Ο Ηρακλής θέλει τον έναν όμιλο του BCL

Metrosport Team19 Αυγούστου 2020

Η αλλαγή συστήματος διεξαγωγής της προκριματικής φάσης του BCL με την απόφαση διενέργειας τεσσάρων Final Four σε ισάριθμα μέρη άνοιξαν την όρεξη στον Ηρακλή ο οποίος θέλει να αναλάβει τη διοργάνωση του δικού του ομίλου, αλλά υπάρχουν βάσιμες αμφιβολίες για το αν μπορεί…

Αυτό μπορεί να γίνει μόνο σε συνεννόηση με τον Δήμο Θεσσαλονίκης και σύμφωνα με πληροφορίες της «Μ» οι επιτελείς του Ηρακλή σκόπευαν να προχωρήσουν σε επαφές ούτως ώστε να διαπιστώσουν κατά πόσο είναι εφικτό. Βέβαια, η ηγεσία του Δήμου είναι ούτως ή άλλως θετική στην ανάληψη τέτοιου είδους αθλητικών διοργανώσεων, αυτό φάνηκε και από την πρόθεση ανάληψης της τελικής φάσης της Euroleague, αλλά για να τεθεί σοβαρή υποψηφιότητα θα πρέπει να εξεταστούν όλες οι προεκτάσεις του project και φυσικά να κατατεθεί συγκεκριμένος φάκελος. Αντίπαλος των «κυανόλευκων» είναι ο χρόνος καθώς το BCL θα κοινοποιήσει τις αποφάσεις του την Παρασκευή (21/8). Μέχρι τότε ο Ηρακλής, εφόσον αποφασίσει να προχωρήσει το σχέδιό του, θα πρέπει να πείσει ότι μπορεί να αναλάβει αυτή τη μίνι διοργάνωση.

Στο μεταξύ, ο Ηρακλής έμαθε χθες τις ομάδες που θα αντιμετωπίσει στο FIBA Europe Cup στην περίπτωση που αναγκαστεί να παίξει σ’ αυτή τη διοργάνωση. Θυμίζουμε ότι οι «κυανόλευκοι» δήλωσαν συμμετοχή στο ενδεχόμενο αποκλεισμού από το BCL, ούτως ώστε να έχουν σταθερή ευρωπαϊκή παρουσία την ερχόμενη σεζόν. Η κλήρωση έγινε χθες, σημειώθηκε ότι στην 1η του Σεπτέμβρη θα κοινοποιηθεί το bracket της διοργάνωσης και ο Ηρακλής θα ενταχθεί σε όμιλο μαζί με τις Κόρμεντ (Ουγγαρία), και Ρέτζιο Εμίλια (Ιταλία) και νικητή του ζευγαριού Άλβιλ-Μπέλφιους, σε περίπτωση αποκλεισμού από τον Κεραυνό Στροβόλου στον πρώτο προκριματικό γύρο, ενώ στο ενδεχόμενο πρόκρισης έναντι του Κεραυνού και αποκλεισμού από τον νικητή του ζευγαριού Ντνπρό-Γκρόνινγκεν, θα αγωνιστεί στον 6ο όμιλο μαζί με τις Ντεν Μπος (Ολλανδία), Μόρναρ Μπαρ (Μαυροβούνιο) και Μπόρισφεν (Λευκορωσία).

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.