Ο ημιτελικός χρειάζεται «σκληρή» κανονικότητα

Μάνος Χατζάκης21 Ιουνίου 2020

Αδιάφορος; Οχι. Ατυχος; Ναι. Κερδισμένος; Και ναι και όχι. Οπως και να' χει, ο Αρης ήταν... Αρης το Σάββατο το βράδυ στο ΟΑΚΑ, πήρε τον βαθμό ισοπαλίας, αν και έγινε -κυριολεκτικά- θυσία.

Οχι τόσο για το αποτέλεσμα, όσο για την εικόνα... συνέπειας, που ζητούσε ο Μίκαελ Ενινγκ, καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, που προηγήθηκε. Αυτό έγινε, αν και είχε κάποιο κόστος σε έμψυχο δυναμικό.

Ο Βέλεθ, από τους πιο επίφοβους ποδοσφαιριστές για τραυματισμό, ειδικά μετά την περίοδο της καραντίνας, δύσκολα θα δώσει το "παρών" στον ημιτελικό, ενώ θα το παλέψουν οι Σόουζα και Ροζ, με αρκετές πιθανότητες να προλάβουν το ματς της χρονιάς.

Ο επαναληπτικός ημιτελικός με την ΑΕΚ στο "Κλ. Βικελίδης" θα χρειαστεί ισχυρές δόσεις... κανονικότητας, όσο κάποιοι θα προσπαθούν να εξηγήσουν αν ο Ενινγκ έκανε ή όχι rotation στο ματς των play off. 

Πρακτικά, ο Αρης χρειάζεται τους βασικούς και, μάλιστα, σε πλήρη ετοιμότητα και ο κύριος λόγος είναι ότι ο τεχνικός των Θεσσαλονικέων δείχνει ακλόνητη εμπιστοσύνη σε συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές. Ετσι, λειτουργούσε από τη μέρα που ανέλαβε και δεν πρόκειται να αλλάξει στο σημείο, που βρισκόμαστε.

Αν και Γερμανός, ίσως να προτιμούσε να έχει τους πάντες υγιείς την Τετάρτη, παρά να έχει αποσπάσει αποτέλεσμα κόντρα στην Ενωση για το Πρωτάθλημα. Ο τρόπος, όμως, που ήρθε ισοπαλία δείχνει κάτι ακόμη, που για τον Ενινγκ μπορεί να έχει σημασία, μπορεί και όχι.

Εστω και στο φινάλε της αγωνιστικής σεζόν, το ρόστερ διαθέτει παγκίτες με ποιότητα. Οι τρεις από την Αργεντινή (Μαντσίνι, Τόνσο, Μαρτίνες) αδίκησαν εαυτούς, φέτος, αλλά υπάρχουν... ακόμα. Αν ο προπονητής τους χρειαστεί τις υπηρεσίες τους -στον ημιτελικό- είναι δικό του θέμα.

Με την πλήρη -ή μη- κανονικότητα, πάντως, το αποτέλεσμα πρέπει να είναι... ένα.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.