Ο ίδιος ο ΠΑΟΚ βοήθησε τον Ολυμπιακό, τώρα καλείται να πάρει τη 2η θέση

Στέλιος Γρηγοριάδης13 Ιουνίου 2020

Αγαπητή Metrosport,

Δεν αισθάνομαι ότι πήγαν χαμένα όλα όσα γράψαμε και είπαμε τους τελευταίους μήνες για την ύποπτη ανικανότητα του Λευτέρη Αυγενάκη, την προκλητική εξωγηπεδική τακτική του Ολυμπιακού, την απάθεια με την οποία αντιμετώπισαν οι πάντες τους μπουρλοτιέρηδες της φετινής ποδοσφαιρικής σεζόν, τη γελοία Ε.Ε.Α. με τη σκανδαλώδη εισήγησή της και την ανήκουστη στάση των δικαστών της Σούπερ Λίγκα και της ΕΠΟ που χτύπησαν προσοχή μπροστά στους Αρκούδηδες και τις Μαρούπες. Πιο μεγάλη αξία από κάθε δικαστική απόφαση έχει η συνείδηση του κόσμου. Και στη συνείδηση της κοινής γνώμης έχει καταγραφεί ότι στο φετινό Πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός απέκτησε προβάδισμα χάρη κυρίως στον ψυχρό πόλεμο που κήρυξε στον ΠΑΟΚ και την άνωθεν στήριξη που είχε στο παρασκήνιο.

Το δυστύχημα είναι ότι τον βοήθησε και ο ίδιος ο ΠΑΟΚ με τις αγωνιστικές (και όχι μόνο) αδυναμίες του.. Από τη μία πλευρά, αντί να βρεθεί προπορεύμενος, βρέθηκε με επτά βαθμούς διαφορά δεύτερος στη λήξη της κανονικής περιόδου και, από την άλλη, δεν κατόρθωσε ούτε να επιτεθεί δικαστικά εναντίον του Ολυμπιακού, αλλά ούτε και να αντιδράσει αποτελεσματικά στις αίθουσες των αθλητικών δικαστηρίων και της Ε.Ε.Α.

Ναι, οι παίκτες έπρεπε να παλέψουν και με το ψυχολογικό πρόβλημα που δημιουργούσε συνεχώς το κυνηγητό του Ολυμπιακού, αλλά δεν συγχωρούνται που στο πιο κρίσιμο παιχνίδι, το ντέρμπι της Τούμπας, ήταν τραγικοί. Και δεν συγχωρούνται ούτε για την ισοπαλία με την Ξάνθη, αλλά ούτε και για τη δεύτερη ήττα από τον Ολυμπιακό, στην πρεμιέρα των πλέι οφ, μια ήττα που εκμηδένισε κάθε ελπίδα για τον τίτλο, ακόμη και στην περίπτωση που ο ΠΑΟΚ δικαιωθεί από το CAS και του επιστραφούν οι 7 βαθμοί. 

Τι 17, τι 10. Ακομη και οι 10 βαθμοί δεν καλύπτονται ούτε με θαύμα και γι' αυτό “φρόντισαν” ο Φερέιρα και οι παίκτες. Οσο για τις ήττες σε νομικό επίπεδο, δεν ευθύνονται μόνο οι δικηγόροι, αλλά σύσσωμη η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, διότι ένας σημαντικός παράγοντας που έπαιξε ρόλο σ' αυτές τις ήττες ήταν η χαώδης διαφορά στην επικοινωνιακή τακτική των δύο ΠΑΕ. Ο Ολυμπιακός πετούσε με υπερύγχρονο πύραυλο και ο ΠΑΟΚ με σχισμένο αερόστατο.

Ωστόσο, η δικαίωση από το CAS δεν παύει να είναι απαραίτητη. Πρώτα - πρώτα, οι 7 βαθμοί θα βοηθήσουν τον ΠΑΟΚ να κατακτήσει τη δεύτερη θέση, γιατί, μ' αυτό το αγωνιστικό χάλι που παρουσιάζει, καθόλου σίγουρο δεν είναι ότι θα αφήσει την ΑΕΚ πίσω του. Υστερα, πρέπει να απαλλαγεί από τη ρετσινιά της πολυιδιοκτησίας. Κι αν αποδειχθεί, μετά από κανονική δίκη επί της ουσίας, στο CAS, ότι υπήρξε όντως πολυιδιοκτησία, πάλι κέρδος θα προκύψει. 

Γιατί θα ξέρουμε πλέον όλοι ότι ο Ιβάν και οι στενοί συνεργάτες του “κατέστρεψαν” με μια απερισκεψία τη φετινή σεζόν. Κανείς δεν θα ζητήσει ρέστα από τον Σαββίδη, κανείς δεν θα τον κατηγορήσει δείχνοντας αγνωμοσύνη, αλλά είναι βέβαιο ότι ο κάθε ΠΑΟΚτσής θέλει να ξέρει την αλήθεια και, αν είναι δυσάρεστη, έχει τη δύναμη να την αποδέχεται. Κανείς ΠΑΟΚτσής και ποτέ δεν ζήτησε χάρες για την ομάδα του. Ανέκαθεν ζητά μόνο δικαιοσύνη.

ΥΓ. Ναι, υπάρχει και τρίτος λόγος που θα “μετρήσει” σημαντικά η δικαίωση από το CAS. Ως δεύτερος ο ΠΑΟΚ θα είναι ο πρωταθλητής αν η Ολομέλεια της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ αποφασίσει τον υποβιβασμό του Ολυμπιακού, όπως εισηγήθηκε η ίδια η δική της πρωτοδίκη. Γι' αυτό η ομάδα έχει ιερή υποχρέωση να τερματίσει δεύτερη στα πλέι οφ...

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία,

Στέλιος Α. Γρηγοριάδης

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.