Ο Γιάσμιν Κούρτιτς αλλάζει τον ΠΑΟΚ! - Τι γίνεται με αριστερό μπακ

Metrosport Team20 Ιουλίου 2021

των Κώστα Πετρωτού, Γιώργου Καστάνη

Δεν ήταν μία απλά καλή προσθήκη στο ρόστερ του ΠΑΟΚ η έλευση του Γιασμίν Κούρτιτς. Για τον 32χρονο Σλοβένο διεθνή, ο Ραζβάν Λουτσέσκου έχει πολύ συγκεκριμένα σχέδια και με την ποιότητά του βρίσκει την ευκαιρία να κάνει αλλαγές στο συνολικό πλάνο λειτουργίας της μεσαίας και μεσοεπιθετικής γραμμής.

Ο Ρουμάνος τεχνικός είχε φροντίσει να προϊδέασει για τις αλλαγές που έχει κατά νου από τις πρώτες δηλώσεις του για τον «Κούρτα» (όπως είναι το παρατσούκλι του και τον φωνάζουν από χθες στην Ολλανδία). 

Είχε μιλήσει για την δυνατότητα που έχει πλέον να προωθήσει τον Ελ Καντουρί σε πιο επιθετικό ρόλο και φρόντισε να το δείξει από την πρώτη κιόλας προπόνηση του Σλοβένου, τοποθετώντας τον Μαροκινό (στην διάρκεια ασκήσεων) σε ρόλο αριστερού εξτρέμ. 

Είναι ο ρόλος που ο Ομάρ είχε και στην πρώτη θητεία του Λουτσέσκου και έδειξε ότι του πάει πολύ. Η αλήθεια είναι ότι στο φιλικό με την Αϊντχόβεν που έπαιξε ως παρτενέρ του Εσίτι στις δύο θέσεις των κεντρικών χαφ, έδειξε ότι σ΄ αυτόν τον ρόλο μάλλον χάνεται η ποιότητα που έχει ως επιθετικός μέσος και την έχουμε δει πολλές φορές στην θητεία του στον ΠΑΟΚ.

 Πλέον με τον Κούρτιτς στον ρόλο ενός εκ των δύο μέσων (με παρτενέρ τον Σβαμπ ή τον Εσίτι ή τον Αουγκούστο όταν επιστρέψει στην αγωνιστική δράση ή ακόμη τον Τσιγγάρα), ο Ελ Καντουρί μπορεί να προωθηθεί στην μεσαία γραμμή. Είτε αριστερά, είτε στον άξονα αν χρειαστεί και αυτό θα εξαρτηθεί και από τις εμφανίσεις του Καγκάβα ή αργότερα του Μπίσεσβαρ.

Ο Κούρτιτς θα είναι ο box to box μέσος που θα δίνει και επιθετικές βοήθειες και φυσικά θα κάνει και τα απαραίτητα τρεξίματα στον χώρο ευθύνης του. Όταν αρχίσει να συμμετέχει και στα φιλικά παιχνίδια, αυτό θα φανεί πολύ πιο καθαρά.

Συνεχίζονται οι εντατικές επαφές για τον αριστερό μπακ

Από την Κυριακή, η «Μ» και το metrosport.gr έχουν ενημερώσει για τις εξελίξεις στην υπόθεση του αριστερού μπακ. Ο ΠΑΟΚ έχει μπει σε διαπραγματεύσεις με παίκτη επιλογής Λουτσέσκου (έχοντας πάντα έτοιμη και εναλλακτική) και διεξάγει τις συζητήσεις με εντατικούς ρυθμούς. Στόχος είναι ο παίκτης να κλείσει εντός της εβδομάδας για να μπορέσει να δουλέψει με τον Λουτσέσκου πριν τα πρώτα ευρωπαϊκά ματς.

Στο Απελντοορν και ο Κυριάκος

Η πρώτη διοικητική παρουσία στην Ολλανδία θα είναι αυτή του Κυριάκου Κυριάκου. Ο β’ αντιπρόεδρος της ασπρόμαυρης ΠΑΕ θα πετάξει σήμερα για το Απελντοορν και από το μεσημέρι θα είναι κοντά στο ποδοσφαιρικό τμήμα, τον Ραζβάν Λουτσέσκου και τους συνεργάτες του.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.