Ο Γιάννης Χριστόπουλος «σκανάρει» το EURO!

Χάρης Εμμανουηλίδης03 Ιουνίου 2021

Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει. Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου είναι έτοιμο για σέντρα... και το Metrosport.gr, φέρνει τους ειδικούς στην οθόνη σας για να αναλύσουν τα όσα πρόκειται να δούμε στους τηλεοπτικούς μας δέκτες.

Ο Γιάννης Χριστόπουλος που βρίσκεται στη Σουηδία καθώς πριν από λίγο καιρό τελείωσε τις υποχρεώσεις του με την «Ακρόπολις» και αναζητά τον νέο σταθμό της προπονητικής του καριέρας, «σκάναρε» τις ομάδες του EURO, αλλά και τα στοιχεία που μπορούν να βγάλουν τον μεγάλο νικητή.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει:

- Από προπονητικής άποψης, πως περιμένετε να δείτε τις ομάδες στη φετινή διοργάνωση;

«Περιμένω να υπάρχουν εκπλήξεις και να προχωρήσουν Εθνικές ομάδες που δεν τις περιμέναμε και να έρθουν αναπάντεχες βάση δυναμικής ομάδων, νίκες. Θα είναι απρόβλεπτα τα πράγματα λόγω του κορωνοϊου, κάποιες ομάδες δεν έκαναν προετοιμασία και αυτό θα παίξει τον δικό του ρόλο στην αγωνιστική κατάσταση που θα εμφανίσουν εντός των τεσσάρων γραμμών. Επί παραδείγματι, Η Λίβερπουλ πέρσι είχε μία συνεχόμενη ροή αγώνων αλλά και άλλων αγγλικών ομάδων θα είναι καταπονημένοι ενώ αυτό δεν φαίνεται σε ομάδες όπως η Τσέλσι που διάγει μία περίοδο φόρμας με την κατάκτηση και του Champions League».

- Ποια αγωνιστικά στοιχεία θα πρέπει να έχει μία ομάδα για να καταφέρει να διακριθεί στον θεσμό;

«Σίγουρα ομάδες που συνδυάζουν βάθος στο ρόστερ που έχουν διαθέσιμο οι προπονητές τους αλλά και νεανικότητα θα μπορούσαν να το διαχειριστούν. Η Γαλλία και η Πορτογαλία έχουν πολύ δυνατά ρόστερ, αλλά κανείς δεν μπορεί να ξεγράψει την Γερμανία και την Ιταλία που μπορούν να κερδίσουν τον οποιονδήποτε. Επίσης εκπλήξεις στον θεσμό θα μπορούσαν να αποτελούν χώρες όπως η Πόλωνια το Βελγίο, αλλά και η Ελβετία».

Μιλώντας για την Πολωνία, υπάρχει στο ρόστερ ο Σφιντέρσκι, αλλά μπροστά του έχει ένα... «μεγαθήριο», τον Λεβαντόφσκι, μπορεί να βρει χρόνο σε έναν τόσο απαιτητικό θεσμό;

«Όταν παίρνεις ένα ρόστερ για να πας στο EURO το παίρνεις γιατί το εμπιστεύεσαι και όχι για να το δοκιμάσεις. Ο Λέβαντόφσκι είναι ένας βασικός παίκτης, αλλά ο Κάρολ μπορεί να χρειαστεί να συμμετέχει σε μία αλλαγή σχηματισμού ή και στο πλαίσιο να αλλάξει τον...Λέβα που βλέπουμε ότι χρειάζεται ειδική διαχείριση, καθώς φέτος υπήρξαν και μερικά μικρά προβλήματα τραυματισμού που τον κράτησαν κάποιες φορές εκτός αγωνιστικών χώρων, κάτι που δεν συνέβαινε παλαιότερα».

- Πάμε στη Σουηδία, τι περιμένετε να δείτε;

«Η Σουηδία είναι μία προβλέψιμη ομάδα και παίζει ένα αναχρονιστικού τύπου ποδόσφαιρο, είναι σχετικά γερασμένη και δεν δίνονται ευκαιρίες σε νέα παιδιά. Τον τελευταίο καιρό δεν έπαιζε ο Ιμπραίμοβιτς, αλλά έχει και προβλήματα στο αμυντικό κομμάτι. Δεν έχει να παρουσιάσει κάτι σε ατομικό επίπεδο εκτός από την περίοδο που ήταν ο Ζλάταν στην ομάδα και πρόσθετε τη δική του προσωπικότητα και τον χαρακτήρα εντός του γηπέδου συν βέβαια την αδιαμφισβήτητή αγωνιστική του αξία».

- Κόουτς, που είναι πιο εύκολο να συναντήσουμε εκπλήξεις στη φάση των ομίλων ή στα νοκ - άουτ παιχνίδια;

«Πιο εύκολο είναι να γίνουν εκπλήξεις σε επίπεδο νοκ-αουτ, αλλά είναι αρκετά πιθανό να το δούμε από ομάδες που μπορεί να μην έχουν ιδιαίτερα ποιοτικό επίπεδο, αλλά βγάζουν ενέργεια πάθος και είναι γυμνασμένες, έτσι αυτές μπορούν να πετύχουν περισσότερα πράγματα και απρόβλεπτα».  

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.