Ο φετινός Άρης προκαλεί... ίντριγκα

Μάνος Χατζάκης02 Νοεμβρίου 2020

Μαζεύει 45λεπτα, μαζεύει και βαθμούς, φτάνοντας αισίως τους 16 στο Πρωτάθλημα. Ολοι αντιλαμβανόμαστε, δηλαδή, πόσα ταβάνια έχει να... τρυπήσει, όταν η ομάδα ξεκινήσει να παίζει παραπάνω από ένα ημίχρονο.

Γιατί, ο Αρης έπαιξε -και πάλι- "μισό" ματς. Απλώς, κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, τήρησε το πρωτόκολλο και πέρασε το έκτο τεστ, κάνοντας καλό δεύτερο ημίχρονο και όχι πρώτο, όπως συνήθιζε στα προηγούμενα παιχνίδια.

Οι φιλοξενούμενοι υπέπεσαν σε πολλά λάθη (70 στο σύνολο), όχι ότι οι Θεσσαλονικείς δεν είχαν αντίστοιχα υψηλό αριθμό (60), παρόλα αυτά οι εντυπώσεις, όπως και η νίκη, πήγαν προς τη μεριά εκείνου, που είχε τον τρόπο να βάλει την μπάλα κάτω, διεκδικώντας τις πιθανότητες. Κι αυτός ήταν ο Αρης.

Προφανώς, και η ομάδα απέχει αρκετά από τα υψηλά επίπεδα απόδοσης, που έχει ως επί μέρους στόχο, όμως το -μέχρι στιγμής- δείγμα μοιάζει επαρκές και λέει πως ο Αρης έθεσε τις βάσεις για πρωταθλητισμό.

Διεκδικεί μπάλες, πιέζει, μαρκάρει, τρέχει με πλάνο και όχι άσκοπα και κάνει συντήρηση δυνάμεων, γεγονός που δεν συνιστά σημείο αδυναμίας. Αντιθέτως, είναι στοιχείο επίγνωσης και ωριμότητας (δείτε την αλλαγή του Γκάμα από το πρώτο στο δεύτερο ημίχρονο και θα καταλάβετε).

Ισως, ούτε ο ίδιος ο Ακης Μάντζιος είναι σίγουρος για τα ακριβή στοιχεία, τα οποία μπορούν να του προσφέρουν οι ποδοσφαιριστές του, όχι μόνο ατομικά αλλά ως σύνολο, κι αυτό είναι το πιο ιντριγκαδόρικο στοιχείο του φετινού ρόστερ.

Η αμυντική προσέγγιση στα έξι παιχνίδια (ο Αρης έχει ματς λιγότερο, εκείνο κόντρα στη Λάρισα) είναι σταθερή και έχει βελτιωθεί αισθητά, όπως φάνηκε και στο ματς με τους Αρκάδες, οι οποίοι διαθέτουν ικανούς μέσους και επιθετικούς. Δεν το έδειξαν, όμως, στο "Κλ. Βικελίδης", παρά σε μεμονωμένες φάσεις.

Η επιθετική προσέγγιση έχει δρόμο ακόμη να διανύσει, ωστόσο λίγη σημασία έχει στην παρούσα φάση, διότι, όταν βλέπεις στο ανοιχτό γήπεδο τον Σαντέ Σίλβα, τότε αντιλαμβάνεσαι ότι ο Αρης, σύντομα, θα αλλάξει λέβελ και από τη μέση και μπροστά.

Ο Θεός του Πολέμου διαθέτει το πιο ταλαντούχο υλικό, των τελευταίων περίπου 40 χρόνων, άρα ούτε ο covid-19, ούτε οι τιμωρίες είναι ικανές να του ανακόψουν όσα θέλει να προσφέρει στο κοινό του.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.