Ο Ετέμπο έβαλε προβληματισμούς στον Άρη

Metrosport Team15 Δεκεμβρίου 2022

Ο τραυματισμός του Πίτερ Ετέμπο (ενοχλήσεις στο γαστροκνήμιο) βάζει σε σκέψεις τον Αλαν Πάρντιου ενόψει του πρώτου αγώνα Κυπέλλου με τον Λεβαδειακό και προκαλεί σενάριο επιστροφής του Σέικ Ντουκουρέ στο αρχικό σχήμα, εφόσον εκτιμηθεί ότι ο πρώτος δεν είναι σε θέση να αγωνιστεί.

Αυτή η απόφαση θα ληφθεί στη σημερινή τελευταία προπόνηση όπου ο Νιγηριανός μέσος θα δοκιμάσει να πάρει μέρος στο ομαδικό πρόγραμμα αλλά δεδομένης της απουσίας του από τις δύο τελευταίες προπονήσεις είναι ευνόητο ότι οι πιθανότητες δεν είναι υπέρ του. Αν διατηρηθούν οι ενοχλήσεις στο γαστροκνήμιο το πιθανότερο είναι να μείνει εκτός αποστολής προς αποφυγήν πιο σοβαρού προβλήματος τραυματισμού. 

Σαφέστατα όμως, ο Αλαν Πάρντιου είναι υποχρεωμένος να ρίξει μια ματιά στις εναλλακτικές επιλογές του καθώς αντιλαμβάνεται ότι δύσκολα θα έχει στη διάθεσή του τον Ετέμπο. Στην πραγματικότητα, μοναδικός «κόφτης» είναι ο Σέικ Ντουκουρέ ο οποίος έκανε την ιδανικότερη επιστροφή στη δράση – στο φιλικό παιχνίδι με τη Μακάμπι Χάιφα – πετυχαίνοντας ένα πολύ όμορφο τέρμα. Ο Πάρντιου τάχθηκε υπέρ της παραμονής του ποδοσφαιριστή από την Ακτή Ελεφαντοστού με την προοπτική να του δώσει υποστηρικτικό ρόλο στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Εξήγησε ότι το γόνατο του 30χρονου δεν αντέχει επιβάρυνση και δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε διαδοχικά 90λεπτα. Γι’ αυτόν τον λόγο, για βασικό δίδυμο, υπολογίζει τους Ετέμπο-Νταρίντα και οι Ντουκουρέ, Νταμπό θα έρχονται από τον πάγκο είτε θα χρησιμοποιούνται αναλόγως του βαθμού επικινδυνότητας ενός αγώνα.

Ενόψει του εκτός έδρας αγώνα του Κυπέλλου και στην περίπτωση που αποδειχθεί αδύνατη η συμμετοχή του Ετέμπο, ο Ντουκουρέ έχει πολλές πιθανότητες να ξεκινήσει στο παιχνίδι. Από εκεί και πέρα, αν θα σχηματιστεί δίδυμο αμυντικών χαφ με τον Μπριάν Ετέμπο ή θα προτιμηθεί πιο επιθετικό σχήμα (Ντουκουρέ-Ματέο Γκαρσία και Μάνου Γκαρθία σε ρόλο επιτελικού μέσου), είναι κάτι που δοκιμάστηκε αλλά ο Βρετανός τεχνικός δεν έχει καταλήξει σ’ αυτό. Στις προπονήσεις των προηγούμενων ημερών έδειξε ότι καταλήγει στην τριάδα των Λούις Πάλμα (αριστερά), Καμάτσο (δεξιά) και Αντρε Γκρέι για την επίθεση. Στην αμυντική τετράδα, προφανώς οι Φαμπιάνο-Μπράμπετς θα καταγράψουν μια ακόμη συνύπαρξη στο κέντρο της άμυνας με τον Μόουζες Οντουμπάτζο στη δεξιά πλευρά και τον Μάρβιν Πίρσμαν στην αντίστοιχη αριστερή.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.