Ο... εισπράκτορας Ουάρντα «έκοψε» το ευρωπαϊκό εισιτήριο

Γιώργος Ζαΐρης05 Μαΐου 2021

Είναι προφανές πως καλύτερη χρονική στιγμή για να βρει την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ δεν είχε από αυτή. Πριν από μερικές μέρες την είχε πετάξει εκτός Κυπέλλου βάζοντας ταφόπλακα στις όποιες ελπίδες της να σώσει τη χρονιά. 

Στο ΟΑΚΑ ο ΠΑΟΚ με άριστη ψυχολογία βρήκε μια ΑΕΚ στο ναδίρ και με πολλά αγωνιστικά προβλήματα. Αρκεί κανείς να κοιτούσε τους πάγκους των δυο ομάδων και τις επιλογές που είχε ο Χιμένεθ και αυτές που είχε ο Γκαρσία. Και εκεί ήταν το κλειδί. Γιατί πολύ απλά ο Γκαρσία βλέποντας τον Μουργκ να μην κάνει για ένα ακόμη παιχνίδι ένα καλό ημίχρονο, είχε την πολυτέλεια να φωνάξει τον Ουάρντα. Μπήκε ο Αιγύπτιος, έβγαλε δυο ασίστ και μέσα σε τέσσερα λεπτά ο ΠΑΟΚ πήρε ένα προβάδισμα δυο γκολ που τελικώς αποδείχθηκε πολύτιμο αφού η ΑΕΚ κέρδισε και ευστόχησε σε πέναλτι διαμορφώνοντας το τελικό 1-1-2. 

Τι μπορεί να κρατήσει κάποιος από αυτό το ματς; Το προφανές είναι οι τρεις βαθμοί που ουσιαστικά χαρίζουν στον ΠΑΟΚ ήδη και τυπικά το ευρωπαϊκό εισιτήριο. Επίσης τον βάζει μόνο δεύτερο στη βαθμολογία. Και μπορεί την Κυριακή το μεσημέρι να "κλειδώσει" και αυτό τον στόχο κερδίζοντας τον Αρη. 

Βασικά αυτό που μπορεί να κάνει πλέον ο Γκαρσία από την Κυριακή το απόγευμα και έχοντας πρώτα δει την ομάδα του να κερδίζει τον Αρη, είναι να διαχειριστεί τις δυο εβδομάδες μέχρι να βρεθεί ξανά στο ΟΑΚΑ για τον μεγάλο τελικό. Γιατί είναι προφανές πως στο Γ. Καραϊσκάκης την άλλη Τετάρτη και στον αγώνα Πρωταθλήματος καμιά από τις δυο ομάδες δεν θα θελήσει να ανοίξει τα χαρτιά της (αν και δεν έχουν πολλά να κρύψουν οι δυο προπονητές) έχοντας στο μυαλό τους τον τελικό. Ο ΠΑΟΚ κερδίζοντας τον Αρη και τον Αστέρα Τρίπολης στην Τούμπα "κλειδώνει" τη δεύτερη θέση και πετυχαίνει τον στόχο που στην πορεία της χρονιάς αναγκαστικά και δυστυχώς προέκυψε γιατί στόχος του ήταν και πρέπει να είναι το Πρωτάθλημα.

Στο ματς με την ΑΕΚ και ανεξάρτητα τις απουσίες που είχε η ΑΕΚ, είδαμε ξανά τον Βαρέλα να κάνει το τέλειο παιχνίδι απέναντι στον Ανσαριφάνρντ, είδαμε τον Μιχαηλίδη απλό και χωρίς να ρισκάρει. Μαζί με τον Βιεϊρίνια έδιωξαν το όποιο άγχος μπορεί να δημιουργούσε η απουσία του Ινγκασον ή ακόμη και του Κρέσπο. Ο Κρμέντσικ από τη στιγμή που βρήκε παίκτη να τον "ταϊσει" και αναφέρομαι στον Ουάρντα έκανε τη δουλειά του με γκολ και πέναλτι. Σαφώς και ο Αντρίγια χρειάζεται ανάσες και νομίζω ότι σύντομα και ο Βιεϊρίνια ενόψει τελικού. Σωστά πήγε πάγκο ο Αουγκούστο γιατί πιο πιθανό ήταν να φάει την κόκκινη στο δεύτερο και να μην μπορούσε να παίξει με τον Αρη.

Θα κλείσω με ένα "παράσημο". Η παρουσία του Μιχάι στην αποστολή. Το παλικάρι είδε στις 30 Οκτωβρίου τον χιαστό του να καταστρέφεται. Δούλεψε, πολύ περισσότερο από ότι θα δούλευαν άλλα παιδιά στην ηλικία του με αυτό το πρόβλημα και τα κατάφερε. Παράδειγμα για όλους ο Ενέα και κεφάλαιο για τον ΠΑΟΚ.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.