Ο δρόμος των διακανονισμών

Γιώργος Στράντζαλης11 Μαΐου 2020

Τα βήματά τους μέχρι τη δικαίωση σχεδιάζουν τις τελευταίες ώρες, ο Θόδωρος Καρυπίδης με το νομικό επιτελείο της ομάδας, με επικεφαλής τον έγκριτο νομικό σε θέματα που αφορούν το CAS, Κώστα Ζέμπερη, ο οποίος και έχει αναλάβει να “τρέξει” την υπόθεση.

Μέχρι οι κιτρινόμαυροι να πάρουν στα χέρια τους το σκεπτικό της απόφασης της FIFA για απαγόρευση μεταγραφών λόγω… Ντουρμισάι, αντιλαμβάνεστε ότι δεν είναι δυνατό να μιλήσουν για συγκεκριμένα βήματα. 

Γενικά ωστόσο υπάρχει μία αισιοδοξία για την έκβαση της υπόθεσης στο Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο, καθώς αυτό που τονίζεται είναι ότι ειδικά για την έκδοση δελτίου στον Ντουρμισάι ο Αρης απευθύνθηκε στην αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ, η οποία και φέρει ευθύνη.

Παράλληλα, όπως έχουμε σημειώσει από την πρώτη στιγμή σημαντική είναι η στάση που θα κρατήσει (και) η Πολιτεία στο σοβαρό ζήτημα που έχει προκύψει και το αν θα τηρήσει τις δημόσιες δεσμεύσεις της σχετικά με το “μνημόνιο” FIFA-UEFA. Προς αυτήν την κατεύθυνση άλλωστε με επιστολή τους προς τον κύριο Γεραπετρίτη ΠΑΕ και ΑΣ θα ζητήσουν συνάντηση.

Ωστόσο, στον Αρη εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα. Ακόμη κι αυτό της διατήρησης του μεταγραφικού ban, μετά την εκδίκαση της υπόθεσης στο CAS. Στο απευκταίο αυτό σενάριο μάλιστα, ο Θόδωρος Καρυπίδης, σύμφωνα με το περιβάλλον του, έχει ξεκαθαρίσει ότι πάλι θα βρεθεί λύση. 

Πως; Μέσω διακανονισμού των οφειλών (ύψους 1,2 εκ. ευρώ) της παλιάς ΠΑΕ σε ποδοσφαιριστές όπως ο Σιστόν, παρότι θεωρεί άδικο αυτό που συμβαίνει καθώς πρόκειται για χρέη που ουδεμία σχέση έχουν με τη δική του διαχείριση. Το έσχατο αυτό σενάριο πάντως, είναι ακόμη ένας δρόμος για την απεμπλοκή της ομάδας από το “βαρίδιο” της απαγόρευσης μεταγραφών.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.