Ο Δρίτσας, και άλλοι με παρόμοιες απόψεις, κυβέρνησαν 4,5 χρόνια την Ελλάδα

Δημήτρης Κανελλάκης03 Μαρτίου 2021

Η Ελλάδα δεν πρόκειται ποτέ να σηκώσει κεφάλι, να προχωρήσει και να βρει λύσεις στα προβλήματά της, να γίνει μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα, όσο θα έχει πολιτικούς τυφλωμένους από κομματικό μίσος, ιδεοληπτικούς, οι οποίοι με προκλητικό, αδίστακτο τρόπο, θα επενδύουν στον φανατισμό και τον διχασμό, ως κορυφαία στρατηγική επιλογή επιβίωσης.

Ακουγα χθες το ηχητικό της δήλωσης του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, πρώην υπουργού, Δημήτρη Δρίτσα, σχετικά με τον Κουφοντίνα και τη 17 Νοέμβρη και δεν μπορούσα να το πιστέψω πως είπε αυτά τα πράγματα. Δεν ξέρω τι μπορεί να πιστεύει, τι να σκέφτεται, αν έχει... τσίπα, ανθρωπιά, συναίσθηση της πραγματικότητας, ένας άνθρωπος που δηλώνει ότι «κανείς δεν έχει τρομοκρατηθεί πιστεύω εγώ από τη δράση αυτών των οργανώσεων. Κανείς δεν έχει τρομοκρατηθεί από τη 17 Νοέμβρη. Αντίθετα ο ελληνικός λαός έχει τρομοκρατηθεί από πάρα πολλές άλλες πολιτικές».

Δεν έχει τρομοκρατηθεί κανείς από τη δράση της 17 Νοέμβρη. Αυτό είπε ο αθεόφοβος. Και δεν σκέφτηκε τα θύματα της 17 Νοέμβρη. Δεν σκέφτηκε τις οικογένειες των θυμάτων της 17 Νοέμβρη. Εγραψε στα παλιά του τα παπούτσια το γεγονός ότι αυτές οι οικογένειες χάσανε τους ανθρώπους τους, καταστράφηκαν, επί δεκαετίες τώρα κουβαλάνε τραύματα, πληγές οι οποίες δεν πρόκειται να κλείσουν ποτέ, θα είναι ανοιχτές και θα πονάνε μέχρι που θα φύγουν κι αυτοί από την ζωή.

Πόσο κυνικός, πόσο ακραία φανατικός πρέπει να είναι κάποιος για να υποστηρίξει ότι δεν συνιστούν τρομοκράτηση οι δολοφονίες. Λίγο ακόμη και θα έλεγε τι ωραία που ήταν, πόσο τις απολάμβανε ο κόσμος αυτές τις δολοφονίες και ότι δεν θα ήταν άσχημα να είχαμε και στις μέρες μας μια επανάληψη τέτοιων δράσεων.

Εξάλλου «από τη δεξιά παράταξη ήταν τα περισσότερα θύματα», όπως είπε ο Δρίτσας. Αρα, δεν χάθηκε ο κόσμος. Δεν ήταν αριστεροί, δεν ήταν κεντρώοι... Λες και το κριτήριο για το πώς θα αντιμετωπίζεται η τρομοκρατία, οι τρομοκράτες, οι εν ψυχρώ δολοφονίες, είναι σε ποια παράταξη ανήκουν οι δολοφονηθέντες. Αυτό είπε, εμμέσως πλην σαφώς. «Δεξιούς σκότωνε ο Κουφοντίνας», άρα δεν τρομοκρατήθηκε κανείς.

Θλίψη... Αυτός ο βουλευτής, και αρκετοί ακόμη σαν κι αυτόν, κυβέρνησαν την Ελλάδα 4,5 χρόνια. Αυτός, και αρκετοί ακόμη σαν κι αυτόν, με τέτοιες απόψεις, πριν κερδίσουν τις εκλογές αλλά και μετά ως κυβέρνηση, επανέφεραν στην Ελλάδα τον διχασμό, χώρισαν τη χώρα στους «δικούς μας και τους άλλους», στοχοποίησαν, συκοφάντησαν, πρόσβαλλαν ανθρώπους που εξέφραζαν διαφορετικές απόψεις.

Το ίδιο ακριβώς επιχειρούν να ξανακάνουν το τελευταίο διάστημα. Με χαρακτηριστικότερη όλων την υπόθεση Κουφοντίνα…

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.