Ο διαδικτυακός εμφύλιος σ΄έναν άρρωστο οργανισμό

Δημήτρης Μπούζας19 Μαρτίου 2021

Δείγμα σήψης και αποσάθρωσης δομών. Παντελώς αθωράκιστος και απροστάτευτος ο «όλος οργανισμός ΠΑΟΚ», έχει την εικόνα ενός ξέφραγκου αμπελιού.

Γκαρσία και Βιεϊρίνια αγωνίζονται για την ανασύνταξη και για τη μεγάλη προσπάθεια που επιβάλλεται να καταβληθεί, προκειμένου να προσεγγιστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο οι στόχοι. Γι' αυτό θα πρέπει κάποιοι να τους βοηθήσουν και όχι να τους δημιουργούν προβλήματα. 

Τη στιγμή που η ομάδα επιχειρεί να ανσυνταχθεί και να διεκδικήσει με τις όποιες πιθανότητες υπάρχουν και τους δύο στόχους της, έρχονται στο φως απίστευτα (στην κυριολεξία) γεγονότα και περιστατικά που αφήνουν άναυδο τον κόσμο του ΠΑΟΚ. Ο οποίος με το δίκιο του αναρωτιέται αν τελικά υπάρχει κάτι που μπορεί να πείσει ότι αυτό το κλαμπ των εκατομμυρίων δεν είναι ξέφραγκο αμπέλι. Για όνομα του Θεού δεν είναι ικανοί ούτε τα πιο απλά να αντιμετωπίσουν; Υπήρξαν αρκετά μηνύματα στο παρελθόν με διαδικτυακές επικίνδυνες αυθαιρεσίες και δεν έβαλαν καμία πρόνοια για να σταματήσει αυτό το θλιβερό φαινόμενο. 

Με αποτέλεσμα να φτάσει στην κορύφωση του με ξεκατινιάσματα και μαλλιοτραβήγματα, τα οποία αποδεικνύουν την παντελή έλλειψη μέτρων προστασίας και πρόληψης αλλά και καταστολής, από εκείνους στους οποίους ο Ιβάν εμπιστεύτηκε τη μεγάλη επένδυση του. Κρίμα! Εδώ κλείνω την εισαγωγή μου με την ευχή και την ελπίδα να μην επηρεαστεί η ομάδα στην προσπάθεια της. Συμπληρώνω το σχόλιο μου με την αναδημοσίευση μιας άποψης που αφορά το διαδίκτυο και με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο. 

Διαβάστε τη: «Η πρώτη βασική επίπτωση της διαρκούς ενασχόλησης με τα social media είναι η απώλεια συνείδησης. Πολλοί είναι εκείνοι που πλέον μπερδεύουν την πραγματικότητα με τον ψηφιακό κόσμο. Πιστεύουν στα fake news, αντιδρούν σε ειδήσεις αμφιβόλου αξιοπιστίας, διαμορφώνουν την ζωή τους ανάλογα με το τι διαβάζουν στον «τεχνητό κόσμο». Πόσοι και πόσοι δεν έχουν γίνει αρνητές των εμβολίων και του κορωνοϊού επειδή διάβασαν ότι μπορεί να τους αλλάξει το dna ή ότι ο ιος είναι μια απλή γρίπη. 

Και πόσοι δεν ξεγελάστηκαν από μια fake ανάρτηση ή μια στημένη φωτογραφία και αντέδρασαν με οργή για κάτι που τελικά αποδείχθηκε ψεύτικο. Ακόμη και πολιτικοί «την πάτησαν» με μια είδηση που δεν διασταύρωσαν κι έκαναν like ή την κοινοποίησαν. Η δεύτερη επίπτωση είναι η καλλιέργεια του μίσους. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν γίνει αρένα χωρίς όρους και κανόνες. Άγνωστοι χρήστες και ψεύτικα προφίλ, μπλέκονται με κανονικούς ανθρώπους, «σκοτώνονται» με όπλο το πληκτρολόγιο. Σπιλώνουν προσωπικότητες, χτίζουν μισαλόδοξα τείχη, ενισχύουν το ρατσισμό και πολλές φορές διατυπώνουν φασιστικές ιδέες που οδηγούν σε υποκίνηση μίσους σε βάρος ατόμων ή κοινωνικών ομάδων. 

Μετανάστες, ομοφιλόφιλοι, δεξιοί ή αριστεροί γίνονται βορά στους χρήστες που βγάζουν χολή. Η τρίτη επίπτωση που συνδέεται με τη δεύτερη, είναι το «ξεκαθάρισμα λογαριασμών». Ακόμη και πρώην φίλων, συντρόφων, συνοδοιπόρων. Τα social media λόγω της ραγδαίας εξάπλωσης τους και της αλληλεπίδρασης μπορούν να μετατραπούν σε φονικά όπλα. Τα facebook αλλά και τα twiter αντικαθιστούν το κουτσομπολιό στα σοκάκια, μόνο που η ανωνυμία βγάζει στην επιφάνεια και πολύ ταπεινά ένστικτα. 

Αντικατέστησαν την επικοινωνία εκ του σύνεγγυς ή διά τηλεφώνου και οι ευχές πλέον είναι ένα μήνυμα στο διαδίκτυο. Ακόμη και οι ερωτικές σχέσεις έχουν αντικατασταθεί. Η εξομολόγηση, το πάθος, ο τσακωμός είναι πλέον δουλειά του πληκτρολογίου και όλες οι αποφάσεις λαμβάνονται ανάλογα με τα post, τα like, τις «φατσούλες» των emojis. Ο κόσμος αλλάζει, τα social media έχουν και τα καλά τους. Όμως όταν χάνονται τα όρια και σβήνουν οι διαχωριστικές γραμμές με την πραγματική ζωή, τότε ο κίνδυνος είναι τεράστιος».

ΥΓ: Η ΠΑΕ του ΠΑΟΚ καλεί την κυρία Μαρούπα να ανακαλέσει, απειλώντας τη ότι αν δεν το κάνει θα καταφύγει στη δικαιοσύνη. Αλήθεια γιατί δεν έχει καταφύγει στη δικαιοσύνη και αναζητά ευκαιρία για να αφήσει ατιμώρητη την πρωταγωνίστρια της συνωμοσίας της πολυιδιοκτησίας;

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.