Ο χρόνος δεν είναι σύμμαχος του Ραζβάν!

Αρις Νικολάκης17 Ιουλίου 2021

Ναι, πρώτο δείγμα… Αρνητικόν! Δεν το συζητούμε. Είναι όμως, δείγμα τού υπό ανέγερση ΠΑΟΚ η προχθεσινή του εικόνα; Περίμεναν ακόμη κι … εξτρεμιστές της αισιοδοξίας φίλοι του «δικέφαλου» να κονιορτοποιήσει η ομάδα τους την Αϊντχόφεν; Και βέβαια, όχι. Η διαφορά ποιότητας κι ετοιμότητας «έβγαζε μάτια». Δεν ήταν λοιπόν, δείγμα!

Η δοκιμή πάντως, δυο ενδεκάδων – μία ανά ημίχρονο – στον φιλικό αγώνα επί ολλανδικού εδάφους, επέτρεψε στον Ρουμάνο προπονητή του Κυπελλούχου, να εξάγει συμπεράσματα. Αυτός εξάλλου ήταν κι ο λόγος διεξαγωγής του. Όσο για το αποτέλεσμα αυτών των συμπερασμάτων; Στους επόμενους φιλικούς αγώνες αναμένεται, να διαφανεί στον ορίζοντα τού ΠΑΟΚ…

Δεν θα μπορέσει δηλαδή, να κρύψει - και να θέλει - κάποιες σκέψεις του ο Ρουμάνος αύριο με τη Σαρλερουά. Θα βρεθούν… χαραμάδες, για να διαπιστώσουμε πως και τι σκέφτεται για τον υπό ανέγερση ΠΑΟΚ. Αν και κατά πως ερμηνεύονται ορισμένες ενδείξεις, τα νέα πλάνα του Ραζβάν Λουτσέσκου, θα διαφέρουν από τα παλαιά. Ετοιμάζει νέα «συνταγή», με λίγα λόγια!

Για να δούμε, τι θα δούμε…

Γι’ αυτό και δεν πρέπει να σπεύδουμε για την διαμόρφωση εντυπώσεων. Πολύ δε, περισσότερο για την εξαγωγή συμπερασμάτων. Και δεν το… παίζουμε συνήγοροι προπονητών και παικτών του ΠΑΟΚ. Έμοιαζαν καρυδότσουφλο στην κυματώδη θάλασσα της Αϊντχόφεν κυρίως, στο Α΄ ημίχρονο. Απόλυτα λογικό. Η ελληνική ομάδα δε θα εμφανιστεί ξανά με τέτοια σύνθεση. Η ολλανδική με αυτήν θα διεκδικήσει την πρόκριση της στους Ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο ΠΑΟΚ… κοσκίνιζε το ρόστερ του. Η Αϊντχόφεν έκανε πρόβα τζενεράλε! Εύλογη η εικόνα του καρυδότσουφλου σε κυματώδη θάλασσα. Διαφωνείτε;

Και που είστε; Να μην παρεξηγηθεί αυτή η αναφορά μας. Δε λέμε, να κτυπήσουν φιλικά στην πλάτη προπονητές και παίκτες του – που λέει ο λόγος – οι φίλοι του «δικέφαλου». Να τους πουν: Δεν πειράζει. Αυτό έλειπε. Κάθε ήττα και κάθε κακή εικόνα παντού και πάντοτε πειράζει. Αλίμονο.

Καθώς μάλιστα, τα λάθη πρέπει να διορθώνονται και τα παθήματα να γίνονται μαθήματα. Περί τούτων διεξάγονται φιλικοί αγώνες. Για τα λάθη και τα παθήματα. Κι εδώ ακριβώς η ψυχραιμία όλων, μα όλων ανεξαιρέτως στον ΠΑΟΚ είναι το ζητούμενο.

Διάγει μία δύσκολη περίοδο ο Κυπελλούχος. Η ανέγερση του νέου ΠΑΟΚ υπό τον Ραζβάν Λουτσέσκου εξελίσσεται μετ’ εμποδίων. Λείπουν παίκτες από την προετοιμασία κι από τους υπάρχοντες στο ρόστερ και από τους υπάρχοντες στη μεταγραφική λίστα. Δεν πτοούν φυσικά, οι δυσκολίες οποιονδήποτε στον ΠΑΟΚ. Έτσι οφείλουν όλοι, μα όλοι ανεξαιρέτως με καθαρό μυαλό να υλοποιήσουν τον σχεδιασμό για την εκ νέου ανέγερση του Κυπελλούχου.

Και δεν είναι νωρίς μόνο για συμπεράσματα και για εντυπώσεις. Είναι νωρίς και για κριτικές και για σχόλια εξαιρετικά αρνητικά. Δεν είναι νωρίς για (υπερ)ένταση της προσπάθειας. Για να μην πούμε – και δεν το λέμε – πως είναι κομματάκι αργά. Θέλει ακόμη δουλειά, πολλή δουλειά ο ΠΑΟΚ. Για να φθάσει σε επίπεδο που να χωρά και κριτικές και σχόλια…

Επί του παρόντος πάντως, ο Ραζβάν Λουτσέσκου και ψάχνει και ψάχνεται! Ορθά πράττει. Αρκεί – έστω μετ’ εμποδίων – να εξελιχθεί η ανέγερση το ταχύτερον δυνατόν. Ο χρόνος δεν είναι σύμμαχος του, βλέπετε!

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.