Ο Χρήστος Δημόπουλος αναλύει: Γρήγορος ο Ακπομ, κεφάλι και τεχνική ο Τσόλακ, γεμίζει την περιοχή ο Ολιβέιρα

Χρύσανθος Δοβλέτογλου10 Μαΐου 2022

Ο Χρήστος Δημόπουλος σκιαγράφησε μέσω του Metrosport.gr τα προτερήματα και τα μειονεκτήματα των τριών επιθετικών που διαθέτει ο ΠΑΟΚ, του Άκπομ, του Τσόλακ και του Ολιβέιρα.

Ο «φονιάς» είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους επιθετικούς που φόρεσαν τη φανέλα του ΠΑΟΚ, με 54 τέρματα από την σεζόν 1980-81 μέχρι την 1984-85 και άρα ένας από τους πιο κατάλληλους για μιλήσει για τους στράικερ που απαρτίζουν την γραμμή κρούσης του Δικεφάλου την τωρινή περίοδο.

«Γρήγορος ο Άκπομ, θέλει την μπάλα μπροστά του»

Η κουβέντα ξεκίνησε από τον βασικό φορ του Δικεφάλου τον Τσούμπα Άκπομ, τον οποίο ξεχώρισε για την ταχύτητά του και όχι για τις επιδόσεις του στο γκολ, είτε με το κεφάλι, είτε χαμηλά. «Είναι γρήγορος, θέλει την μπάλα μπροστά. Πιο πολύ μου μοιάζει για εξτρέμ. Δεν είναι γκολτζής, ούτε πολύ καλός στο κεφάλι. Μπορεί να πιέσει ψηλά με την δύναμή του και να αγωνιστεί εκτός περιοχής.»


«Ξεχωρίζει σε κεφάλι και τεχνική ο Τσόλακ»

Στη συνέχεια η συζήτηση πήγε στον Αντόνιο Τσόλακ, ο οποίος τελευταία έχει πετύχει σημαντικά γκολ, με κορυφαίο αυτό της ισοφάρισης στο «Γ. Καραϊσκάκης» που χάρισε στον ΠΑΟΚ την πρόκριση στον τελικό κυπέλλου.

«Ο Τσόλακ είναι καλύτερος από τον Άκπομ σε κεφάλι και τεχνική, δεν υστερεί σε ταχύτητα, όμως δεν μπορεί να βγει έξω από την περιοχή. Εχει το γκολ αν πάρει την μπάλα σωστά στα καρέ του αντιπάλου. Πέτυχε στην Μάλμε, αλλά σε ένα πρωτάθλημα που δεν είναι μεγάλου βεληνεκούς».



«Ο Ολιβέιρα γεμίζει την περιοχή, έχει όλα τα στοιχεία»

Ο Νέλσον Ολιβέιρα ήταν ο μεγάλος άτυχος της φετινής σεζόν. Τραυματίστηκε στην αρχή της σεζόν στερώντας από τον Λουτσέσκου ένα πολύ σημαντικό επιθετικό «όπλο». Ο Χρήστος Δημόπουλος τονίζει στο Metrosport.gr ότι έχει όλα τα χαρακτηριστικά ενός καλού φουνταριστού.

«Όχι ότι ο Τσόλακ δεν είναι καλός, αλλά ο Ολιβέιρα γεμίζει την περιοχή όπως λέμε. Είναι καλός γκολτζής μέσα στην περιοχή, έχει κεφάλι, σουτ, ντρίπλα και τεχνική. Δηλαδή, όλα τα στοιχεία που χρειάζεται ένας σέντερ φορ.

Είναι σημαντικό που ο Ολιβέιρα θα κρατήσει δύο παίκτες πάνω του και θα μπορέσει σε τρεις ευκαιρίες που θα κάνει η ομάδα να πετύχει, τουλάχιστον, ένα τέρμα. Θα τον βοηθήσει αν έχει έναν ακόμη παίκτη δίπλα του για υποστήριξη».

Κατέληξε λέγοντας για την σημασία της πίεσης που πρέπει να ασκούν οι επιθετικοί: «Είδαμε τι συνέβη στον ημιτελικό της Ρεάλ με την Μάντσεστερ Σίτι. Από το 70' και μετά βγήκαν οι Ντε Μπρόινε, Μαχρέζ και Ζεσούς και η Ρεάλ κατάφερε να φτάσει στην ανατροπή. Εκεί το έχασε ο Γκουαρδιόλα, γιατί σταμάτησε η πίεση από τους τρεις μπροστά. Ούτε ο Αντσελότι δεν το... πίστευε». 

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.