Ο Χατζόπουλος θυμίζει Μπάνε στα... σκληρά του

Γιώργος Πετρίδης14 Σεπτεμβρίου 2020

Η είδηση της συμφωνίας της ΚΑΕ ΠΑΟΚ με τον Γιώργο Τσαλμπούρη για μηνιαίο συμβόλαιο μπορεί να ξένισε σε πολλούς, υπό την έννοια του ότι ένας παίκτης 2.16 που έχει πια την εμπειρία της κατηγορίας και αποδεδειγμένα καλά στοιχεία, δεν μπορεί να μπαίνει σε κατάσταση δοκιμής. Η αλήθεια είναι ότι οι δύο πλευρές συμφώνησαν στο μηνιαίο συμβόλαιο προκειμένου να βγουν και οι δύο κερδισμένες σε αυτό το διάστημα και... βλέπουμε.

Ο Θανάσης Χατζόπουλος δεν θέλει σε καμία περίπτωση να βγει εκτός πλάνου στον οικονομικό τομέα και δεν θα ήταν υπερβολή να ειπωθεί ότι θυμίζει... Πρέλεβιτς στα πρώτα κυρίως χρόνια της διοίκησης του, όταν ήταν ικανός να χαλάσει συμφωνία ακόμη και για 1.000€. Με μπάτζετ 400.000€ ήθελε να φτιάξει τη φετινή ομάδα, με μπάτζετ 400.000€ την «έχτισε», όμως να που τα απρόοπτα άρχισαν από νωρίς με τους τραυματισμούς και των δύο σέντερ της ομάδας (Κακλαμανάκης, Χέρντον). Γι' αυτό και ο άνθρωπος που δεν «τρέχει» απλά τον μπασκετικό ΠΑΟΚ αλλά του έδωσε οξυγόνο για να ζήσει, θυμίζει Πρέλεβιτς στα πρώτα 5-6 χρόνια διοίκησης του. Με τη μεγάλη διαφορά βέβαια ότι ο Θανάσης Χατζόπουλος βάζει «ζεστό» χρήμα από τη μέρα που ανέλαβε σε μία εταιρία που δεν είναι δική του.

Επί της ουσίας το μηνιαίο συμβόλαιο του Τσαλμπούρη δεν τον βάζει σε καμία περίπτωση σε διαδικασία δοκιμασίας. Ξέρει ο Κώστας Μέξας τι μπορεί να πάρει από τον ύψους 2.16 φόργουορντ-σέντερ όμως τα ερωτηματικά βρίσκονται αλλού...

1ο: Πόσο αναγκαία θα είναι μετά από ένα μήνα η παρουσία του και με ένα συμβόλαιο που αυτόματα θα βγάλει την ΚΑΕ έξω από τον αρχικό σχεδιασμό της; Ο Τσαλμπούρης θα παίξει για ένα μικρό ποσό στον επόμενο μήνα αφού κι αυτός παίρνει την ευκαιρία να μην μείνει ανενεργός και να ψάξει σε αυτό το διάστημα ένα συμβόλαιο. Στον ΠΑΟΚ ή και αλλού. Η επέκταση όμως του μηνιαίου συμβολαίου θα έχει μια πολύ διαφορετική, οικονομική βάση.

2ο: Με την επιστροφή του Κακλαμανάκη και του Χέρντον από τους τραυματισμούς τους, θα χρειάζεται ο ΠΑΟΚ του ενός αγώνα την εβδομάδα έναν ακόμη παίκτη ρακέτας; Χωρίς συζήτηση ένας καλός παίκτης είναι πάντα χρήσιμος όμως ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να επιστρέψει σε λογικές που τον εκτροχίασαν τα προηγούμενα χρόνια. Εκτός κι αν ευοδωθούν οι προσπάθειες των ανθρώπων της ΚΑΕ στο χορηγικό επίπεδο σε τέτοιο βαθμό που να επιτραπεί μιας μορφής υπέρβαση.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.