Ο Χάγκινς και η ευκαιρία καριέρας

Βασίλης Βλαχόπουλος20 Φεβρουαρίου 2021

Για τον Ηρακλή, είναι η τελευταία απόπειρα αποκατάστασης αγωνιστικών ισορροπιών και βελτίωσης της εικόνας του. Για τον Τζος Χάγκινς, είναι μια τεράστια ευκαιρία για να αποδείξει ότι μπορεί να σταθεί σε υψηλότερο επίπεδο σε σχέση με αυτό της Κύπρου και της Βοσνίας όπου διέπρεψε, σε αντίθεση με το γερμανικό.

Καταρχήν, είναι απαραίτητο να σημειωθεί ότι αυτή τη στιγμή η Bundesliga είναι ανώτερο Πρωτάθλημα σε σχέση με το ελληνικό. Η άνθιση του μπάσκετ δεν άγγιξε απλά, αλλά… παρέσυρε τις γερμανικές ομάδες σε επενδύσεις (σ. σ. φέτος ήταν μετρημένες καθώς είχαν τεράστια απώλειας λόγω της πανδημίας δεδομένου του ότι στηρίζονται στα χορηγικά προγράμματα και στα έσοδα από τα εισιτήρια), πράγμα το οποίο οδήγησε στην έκρηξη της γερμανικής λίγκα και στις εξαιρετικές πορείες των ομάδων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, φτάνοντας στο σημείο να έχουν δύο εκπροσώπους στην Euroleague. Ο Τζος Χάγκινς έρχεται στον Ηρακλή από αυτό το Πρωτάθλημα, είναι αλήθεια ότι δεν πέτυχε στην Τέλοκομ Μπον, γι’ αυτό εξάλλου αντικαταστάθηκε.

Ο 27χρονος Αμερικανός έκανε εξαιρετικές σεζόν σε Βοσνία και Κύπρο, πλέον όμως θα δοκιμαστεί σε υψηλότερο επίπεδο, στη δεύτερη ευκαιρία που του παρουσιάζεται στη διάρκεια της χρονιάς. Μέχρι στιγμής στην καριέρα του, έχει να θυμάται την πρώτη πολύ καλή σεζόν του στον Κεραυνό Στροβόλου όπου κατέκτησε τα πάντα αλλά και τα 22α γενέθλιά του, όταν έγραψε ιστορία με το πανεπιστήμιο Little Rock με το buzzer beater που σημείωσε απέναντι στο Perdue στο March Madness (2016) σε μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις των τελευταίων χρόνων.

Πέραν της προοπτικής που δημιουργείται για τον Αμερικανό, μ’ αυτή την κίνηση ο Ηρακλής ελπίζει ότι θα βρει αγωνιστική ισορροπία και θα πορευτεί με μεγαλύτερη ασφάλεια στη διάρκεια της σεζόν. Μέχρι στιγμής έχει παρουσιάσει εικόνα ασταθούς ομάδας, αυτό δείχνει η βαθμολογική θέση του αλλά και το γεγονός ότι ήδη έχασε δύο στόχους. Η συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών είναι δεδομένη, σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα, ο Ηρακλής έχει στα χέρια του το υπογεγραμμένο συμβόλαιο του παίκτη. Απομένει η επίσημη ανακοίνωση αλλά και η άφιξη του Χάγκινς η οποία προβλέπεται μέσα στο επόμενο 48ώρο καθώς βρίσκεται στη Γερμανία, γεγονός που διευκολύνει την έλευσή του στη Θεσσαλονίκη.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.