«Ο Χάαλαντ άλλαξε τον τρόπο που βλέπει ο Γκουαρδιόλα το ποδόσφαιρο»

Metrosport Team06 Οκτωβρίου 2022

Στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» μίλησε ο δημοσιογράφος του Γερμανικού kicker Γιώργος Βαβρίτσας αλλά και ο ειδικός στα πρωταθλήματα του εξωτερικού δημοσιογράφος του Gazzetta Πολύδωρος Παπαδόπουλος, για τον Έρλινγκ Χάαλαντ ο οποίος έχει καθηλώσει όλη την ποδοσφαιρική Ευρώπη με τα επιτεύγματά του.

Για τον τρόπο που τον απέκτησε η Ντόρτμουντ:

Γιώργος Βαβρίτσας:
 «Τον Χάαλαντ τον είχαν ανακαλύψει στην Νορβηγία σε ηλικία 17 ετών στην Μόλντε και μάλιστα τον είχαν παρακολουθήσει σε 28 παιχνίδια εκείνη την χρονιά. Τον προσέγγισαν για να πάρει μεταγραφή στην Γερμανία αλλά ο πατέρας του και το τιμ που δουλεύει από πίσω του τον έστειλε στην Σάλτσμπουργκ. Έπειτα και αφού έπαιξε κάτι λιγότερο από ένα χρόνο στην Αυστρία, από Ιανουάριο ως Δεκέμβριο, η Ντόρτμουντ κατάφερε να τον πείσει να έρθει στην Γερμανία δίνοντας του 10 εκατομμύρια ευρώ».

Για την επιδραστικότητα του πατέρα του πάνω στον 22χρονο Νορβηγό και την πίεση της Σίτυ:


Πολύδωρος Παπαδόπουλος:
 «Ο πατέρας του φρόντισε να πείσει τον μάνατζερ έπειτα ώστε να μεταπηδήσει στη Σίτι καθώς ο Χαάλαντ τον άκουγε πολυ, οπότε έπαιξε ρόλο ώστε να βρεθεί στην Αγγλία και όχι οπουδήποτε αλλού. Μάλιστα για την Σίτι λέγεται ότι έστελνε ανθρώπους στο νοσοκομείο που βρισκόταν ο Ραϊόλα ώστε να αποσπάσουν το ναι».

Για το επιτελείο του Χάαλαντ:

Πολύδωρος Παπαδόπουλος: «Είναι άνθρωποι που δουλεύουν γι' αυτόν σε όλες τις ειδικότητες και τον ακολουθούν παντού. Τον ακολουθούν διατροφολόγοι, γυμναστές, κινησιολόγοι όπου πηγαίνει για να μπορεί να διατηρεί το εβδομαδιαίο πρόγραμμα του. Στόχος του άλλωστε είναι να μοιάσει στο σώμα στον Κριστιάνο Ρονάλντο».

Για το αποτύπωμα που έχει αφήσει και αν θυμίζει τον Βραζιλιάνο Ρονάλντο στο ξεκίνημα του:

Γιώργος Βαβρίτσας: «
Συγκλονιστικά όσα έχει πετύχει ο Χαάλαντ αλλά έχει την υπερπροβολή που δεν είχε ο Βραζιλιάνος σε όσα έκανε. Τώρα ότι γίνεται το μαθαίνουμε».

Για την εξωγηπεδική ζωή του Χάαλαντ:


Γιώργος Βαβρίτσας:
 «Δεν έδωσε ποτέ δικαίωμα και μέσα στην ομάδα ήταν ιδιαίτερα αγαπητός με όλους τους συμπαίκτες του και είναι πλήρως προσηλωμένος στο να βελτιώνεται».

Αν έχει αλλάξει την φιλοσοφία του Γκουαρδιόλα αλλά και την αμοιβή του στην Σίτυ:

Πολύδωρος Παπαδόπουλος:
 «Σαφώς και τον επηρέασε καθώς η Σίτι ήταν πρώτη σε χαμένες ευκαιρίες στην Πρέμιερ οπότε είδαν ότι χρειάζονται επιθετικό. Και έτσι μοιραία πήραν την απόφαση να αποκτήσουν τον Νορβηγό επιθετικό. Είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης μαζί με τον Κέβιν Ντε Μπρόινε καθώς αμείβεται με 450.000 την εβδομάδα».

Για τον Αντώνη Παπαδόπουλο που αγωνίζεται στην Ντόρτμουντ:
 

Γιώργος Βαβρίτσας:
 «Είναι ένας παίκτης που προχωράει βήμα βήμα και παίζει σαν στόπερ. Ακόμη δεν έχει γίνει κίνηση  να παίξει στην Εθνική Ελλάδος παρ' όλο που έχει το διαβατήριο. Είναι μεγάλο επίτευγμα που μπορεί και στέκεται στην Ντόρτμουντ».
Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.