Ο αυτονόητος στόχος επιτεύχθηκε, αλλά το 2-0 είναι πολύ μικρό σκορ

Στέλιος Γρηγοριάδης13 Αυγούστου 2021

Αγαπητή Metrosport

Ο στόχος επιτεύχθηκε και ο ΠΑΟΚ έκανε το λογικό και το αναμενόμενο, αποκλείοντας μια ομάδα, που, ρεαλιστικά μιλώντας, δεν είχε τα φόντα να τον αποκλείσει και θα μπορούσε να επωφεληθεί μόνο από δικά του λάθη και δικές του αδυναμίες, όπως συνέβη στο πρώτο ματς.

Το 2-0 ήταν αρκετό για να χαρίσει την πρόκριση στον ΠΑΟΚ, ωστόσο το σκορ έπρεπε να είναι πιο ευρύ. Δεν είναι γιατί σ’ αυτή τη φάση του Conference League δεν υπάρχει VAR, αλλά και γιατί οι παίκτες του ΠΑΟΚ έχασαν πολλές ευκαιρίες, όχι μόνο στο πρώτο ημίχρονο, όταν και έκαναν καλύτερη εμφάνιση, αλλά και στο δεύτερο, όταν δεν έπαιξαν για να κρατήσουν το σκορ, αλλά για να πετύχουν και άλλα γκολ.

Η δουλειά φάνηκε από την αρχή ότι θα γίνει. Το γκολ του Σβαμπ έβαλε τον ΠΑΟΚ μπροστά με την έναρξη του αγώνα και έδιωξε όποιο άγχος είχαν, αν είχαν, οι παίκτες του. Μόνο που φάνηκε στο πρώτο 20λεπτο ότι πρέπει να προσέξουν πολύ την άμυνά τους, γιατί η Μποέμιαν εκμεταλλεύτηκε δύο φορές προσωπικά λάθη και φάνηκε ιδιαίτερα απειλητική.

Λίγο μετά, ο Μπίσεσβαρ “έγραψε” το 2-0 μετά την έξυπνη πάσα του Ελ Καντουρί, ο οποίος θα γινόταν ο ήρωας του αγώνα, από το πρώτο ημίχρονο κιόλας, αν υπήρχε VAR για να “μετρήσει” το γκολ που δεν είδαν διαιτητής και βοηθός και αν δεν αστοχούσε απελπιστικά από το σημείο περίπου το πέναλτι μετά την ωραία πάσα του Ζίβκοβιτς.

Ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε άνετα να ολοκληρώσει τον περίπατο στα πρώτα 45 λεπτά, αλλά η ατυχία και η αστοχία τον έστειλαν στα αποδυτήρια με την υποχρέωση είτε να κρατήσει ανέπαφη την εστία του, είτε να πετύχει κι άλλα γκολ, είτε βέβαια και τα δύο, στο δεύτερο ημίχρονο.

Στην πολύ καλή χαμένη ευκαιρία του Μπίσεσβαρ, η Μποέμιαν απάντησε με μια κοντινή κεφαλιά ελάχιστα άουτ, ένα ωραίο μακρινό σουτ του Βιειρίνια έφυγε επίσης ελάχιστα άουτ και ενώ μπαίναμε στο τελευταίο ημίωρο η πρόκριση δεν είχε ακόμη “κλειδωθεί”. Δεν έγινε αυτό ούτε στην πολύ καλή ευκαιρία του Ζίβκοβιτς, που σούταρε πάνω στον τερματοφύλακα της Μποέμιαν, ούτε στην ακόμη καλύτερη του Σφιντέρσκι, που καθυστέρησε πολύ εντελώς μόνος του και όταν σούταρε “βρήκε” τα σώματα των αμυντικών, που πρόλαβαν να “πέσουν” πάνω του.

Ο ΠΑΟΚ λαχτάρησε τρια λεπτά πριν από το τέλος, αλλά ευτυχώς η Μποέμιαν έχασε το “άχαστο”, ο υπόλοιπος χρόνος κύλησε με την μπάλα στα πόδια των δικών του παικτών και έτσι κερδήθηκε η πρόκριση, που ήταν και αυτονόητη και επιβεβλημένη.

Η αλήθεια είναι ότι ο ΠΑΟΚ δεν εντυπωσίασε με την απόδοσή του, αλλά ήταν σαφώς ανώτερος από την ομάδα που ναυάγησε στα ρηχά στο Δουβλίνο και το πιο σημαντικό είναι ότι πέτυχε τον στόχο του χωρίς να κουραστεί ιδιαίτερα ή να ταλαιπωρηθεί από την αγωνία, αν εξαιρέσει κανείς τη φάση του 93’. Τα λάθη δεν αποφεύχθηκαν, αλλά δεν κόστισαν, υπήρχαν παίκτες που δεν φάνηκαν, όπως, για παράδειγμα, ο Ολιβέιρα, όλη η ομάδα, όμως, ήταν συγκεντρωμένη, ήταν σοβαρή, πειθαρχημένη και έπαιξε όσο χρειαζόταν για να προχωρήσει στην επόμενη φάση.

Για τον Λουτσέσκου προφανώς αυτή η εμφάνιση είναι ένα ακόμη βήμα προς τη δημιουργία της ομάδας που φαντάζεται και από εδώ και πέρα κάθε μέρα που περνάει θα τον φέρνει πιο κοντά σ’ αυτόν τον στόχο. Το πιο σημαντικό απ’ όλα είναι ότι ο ΠΑΟΚ συνεχίζει με ηρεμία και χωρίς τα αποροσδόκητα πρβλήματα που θα δημιουργούσε ένας πρόωρος και ατιμωτικός αποκλεισμός από μια ημιεπαγγελματική ομάδα, σαφώς κατώτερή του.

ΥΓ. Με Κούρτιτς και Σβαμπ ο ΠΑΟΚ διαθέτει δύο αξιόλογους αμυντικούς χαφ, που μπορούν να προσφέρουν και επιθετικά. Χθες ο Μπίσεσβαρ και ο Ελ Καντουρί έδειξαν ότι, στα καλά τους, μπορούν να είναι δημιουργοί και, ταυτόχρονα, εκτελεστές.

Στέλιος Α. Γρηγοριάδης

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.