Ο Αυγενάκης έστρωσε το χαλί αλλά θα υπάρχουν προϋποθέσεις

Metrosport Team11 Απριλίου 2020

Ο Λευτέρης Αυγενάκης ανταποκρίθηκε στη δέσμευσή του στον ΕΣΑΚΕ και θα συμπεριληφθεί τροπολογία η οποία θα δίνει τις δυνατότητες στις λίγκες να διακόψουν τα Πρωταθλήματα (μη εφαρμόζοντας την προκήρυξη) αλλά και να προχωρήσουν σε αναδιάρθρωση αυτών, αναλόγως των αναγκών. 

Στη διοργανώτρια αρχή του Πρωταθλήματος της Basket League ήταν ενήμεροι περί αυτής της τροπολογίας πολύ καιρό πριν και είναι αλήθεια ότι η υγειονομική κρίση και η εξάπλωση του κορωνoϊού ουσιαστικά διευκόλυνε όλες τις σχετικές διεργασίες, δίχως να… ανοίξει ρουθούνι. 

Αυτή βέβαια είναι η μία όψη του νομίσματος, υπάρχει όμως και η άλλη η οποία κάθε άλλο παρά δίνει τη δυνατότητα στις (χρεωμένες) ομάδες να πανηγυρίσουν. Γιατί, δεν αμφισβητείται μεν η ομοψυχία που διαπιστώθηκε στις δύο τηλεδιασκέψεις για την οριστική διακοπή του Πρωταθλήματος, μην έχετε όμως καμία αμφιβολία ότι ήδη εντός του ΕΣΑΚΕ έχει δημιουργηθεί τραστ ομάδων οι οποίες είναι υπέρ της «θεσμοθέτησης» ισχυρών κριτηρίων συμμετοχής στο Πρωτάθλημα, οι οποίες μάλιστα στη διάρκεια της χρονιάς έβγαλαν συμπεριφορά νεόπλουτου με μένος κατά των αντίστοιχων της Θεσσαλονίκης. Και δεν είναι μόνο το salary cap που έχουν κατά νου για το ελληνικό Πρωτάθλημα το οποίο σε τελική ανάλυση δεν θα είναι παραπάνω από 600.000 ευρώ. Τα βασικά κριτήρια θα έχουν σχέση με τις υπερχρεωμένες ομάδες και μερικά εξ’ αυτών θα είναι «φωτογραφικά» γι’ αυτές. Δηλαδή, για τους Άρη και ΠΑΟΚ και ειδικά για τους «κίτρινους» που βρίσκονται σε δυσκολότερη θέση λόγω των χρεών προς τρίτους. Γι’ αυτό στον Άρη θα προσπαθήσουν (σε πρώτη φάση) να συμμαζέψουν την κατάσταση σε ότι αφορά τα… εγχώρια χρέη και μετά θα κοιτάξουν αυτά της FIBA αλλά για να το κάνουν θα χρειαστούν λεφτά.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.