Ο Αβαρλής αποκωδικοποιεί τα μέτρα στήριξης της εργασίας

Metrosport Team21 Μαΐου 2020

Ο φοροτεχνικός, Γιώργος Αβαρλής, αναφέρθηκε μιλώντας στο Metropolis 95.5 στα μέτρα στήριξης της εργασίας που ανακοίνωσε χθες (20/5) η Κυβέρνηση, δίνοντας σημαντικές διευκρινίσεις. «Όσοι εργαζόμενοι είναι σε αναστολή σύμβασης θα πάρουν 534 ευρώ για τον Ιούνιο και θα έχουν έκπτωση ενοικίου 40%. Το λιανεμπόριο δεν πιάνεται. Το πιάνει αλλού, θα έχουν μείωση ενοικίου 40% ενοικίου οι ιδιοκτήτες και τον Ιούνιο, αν ήταν κλειστοί τον Μάιο και ας ανοίξουν τον επόμενο μήνα» είπε αρχικά και συνέχισε:

«Για τον Ιούλιο, οι εργαζόμενοι σε τουρισμό, εστίαση, μεταφορές και αθλητισμό θα πάρουν τα 534 ευρώ συν ένσημα. Από 1/6 έως 30/9 θα υπάρξει ενίσχυση των εργαζομένων πλήρους απασχόλησης οι οποίοι θα εργάζονται τον μισό χρόνο. Θα πάρουν το ποσό που θα δουλέψουν από τον εργοδότη και το υπόλοιπο, θα υπολογιστεί 60%, από το ελληνικό δημόσιο. Ένας εργαζόμενος, για παράδειγμα, των 1.000 ευρώ θα πάρει 500 από τον εργοδότη και ένα ποσό από τα υπόλοιπα από το κράτος. Δεν χάνει; Χάνει, αλλά μέσα σε αυτή την λαίλαπα κάτι είναι και αυτό.

Όσον αφορά το επίδομα ανεργίας, μέχρι τις 30/9 του 2020 όλοι οι εποχικά εργαζόμενοι που δεν θα προσληφθούν θα πάρουν κανονικά. Όσων το επίδομα ανεργίας έληγε, θα ισχύει και τον Ιούνιο και τον Ιούλιο. Εποχικό επίδομα θα πάρουν όσοι έχουν όχι 100 ένσημα, αλλά 50. Με τα μισά δηλαδή.»

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.