Ο άτολμος και ανέτοιμος Αρης χρειάζεται πλέον, άλλη συνταγή

Βασίλης Μάστορας16 Ιανουαρίου 2021

Η ήττα του Αρη, χθες από την ΑΕΚ τον βάζει σε έντονους προβληματισμούς. Οχι γιατί απέκτησε συγκάτοικο στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα, αλλά για τους λόγους που έχασε. Μία ήττα που ήρθε σχεδόν με κάτω τα χέρια, απέναντι σε μία ομάδα που δεν είναι το φόβητρο του φετινού Πρωταθλήματος. Η ΑΕΚ όμως έκανε πιστά αυτά που προγραμμάτισε ο προπονητής της. Η ευλαβική προσήλωση στις εντολές του Χιμένεθ, αφόπλισε τα ατού του προβλέψιμου πλέον Αρη, κι έτσι οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να φύγουν με το τρίποντο από το «Κλ. Βικελίδης». 

Εκμεταλλευόμενοι ένα γκολ του Λιβάι Γκαρσία (65’) από απευθείας εκτέλεση φάουλ. Φάση στην οποία ο Μπουσέ πιάστηκε αδιάβαστος. Αυτό ήταν. Η… ντουφεκιά της ΑΕΚ «σκότωσε» τον Αρη στον χθεσινό αγώνα, όπως και το όνειρο του να αυξήσει τη βαθμολογική διαφορά από τον ΠΑΟΚ και περισσότερο από τη χθεσινή του αντίπαλο. Ο ρόλος του πρωταγωνιστή στο Πρωτάθλημα, τον οποίο διεκδίκησε αλλά στους τελευταίους αγώνες δεν τον υπηρετεί ο Αρης, έχει απαιτήσεις σ’ όλη τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου και σ’ αυτό θα έπρεπε να έχουν εκπαιδευτεί οι «κίτρινοι» του Ακη Μάντζιου.

Ο Αρης χθες δεν έδειξε σε κανένα σημείο του αγώνα ότι ήταν πνευματικά και βιολογικά έτοιμος ώστε να φθάσει στη νίκη. Ο Χιμένεθ «διάβασε» καλά τον αντίπαλο του, έβαλε στο 4-3-3 τους Κρίστισιτς-Σιμόες-Γαλανόπουλο οι οποίοι είχαν βοήθειες από Λιβάι Γκαρσία και Μαχαίρα κι έτσι κατάφερε να μπλοκάρει τον Γκάμα. Αποτέλεσμα; Ο Αρης με τον παίκτη-εγκέφαλο της ομάδας εκτός ρόλου να ψάχνει τρόπους προκειμένου να φθάσει η μπάλα στους επιθετικούς. Υπόθεση η οποία είχε μεγάλο βαθμό δυσκολίας, καθώς και ο Σάσα δεν είχε… βηματισμό στον χθεσινό αγώνα. 

Δύο ευκαιρίες έκανε ο Αρης όλο κι όλο στο α’ ημίχρονο, εκ των οποίων η μία ήταν προϊόν ενός λάθους του Λόπες. Η ΑΕΚ δεν είχε στα πρώτα 45’ λεπτά να επιδείξει κάτι το εξαιρετικό, πέραν μίας ακίνδυνης κεφαλιάς του Ανσαριφάρντ. Οι τρεις συνολικά τελικές των δύο ομάδων αποτελούν την καλύτερη απόδειξη ότι όλος ο θόρυβος γίνονταν στο κέντρο του γηπέδου. Ο Αρης δεν είχε αγωνιστική δυναμική για να επιβάλει τον ρυθμό του, η ΑΕΚ φρόντιζε πρώτα το μηδέν πίσω με την ελπίδα ότι θα βρει τρόπο να σκοράρει και δεν έπεσε έξω στον σχεδιασμό της. Και από τη στιγμή που το κατάφερε, όλα έγιναν περισσότερο απλά. Ο Αρης δεν έδειξε ότι είχε τις ψυχικές δυνάμεις να αντιδράσει κι έτσι ο υπόλοιπος χρόνος κύλησε χωρίς να κάνει ούτε μία ευκαιρία! 

Οι επιθετικοί κινούνταν έξω από την περιοχή της ΑΕΚ, οι παίκτες της πίσω ζώνης κυκλοφορούσαν αργά την μπάλα και χωρίς φαντασία, οπότε ό,τι έκαναν γινόταν εύκολη λεία για τους μεσοαμυντικούς των φιλοξενούμενων. Ο Μάντζιος προσπάθησε να γυρίσει τον αγώνα βάζοντας τους Ματέο Γκαρσία, τον Τζέγκο, τον Λόπεθ και τον Ιωάννου αλλά ο Αρης δεν έδειξε σημεία αντίδρασης. Ετσι έχασε το ντέρμπι και απέκτησε… συγκάτοικο. Το τελευταίο είναι το μικρότερο κακό. Το ζητούμενο είναι ο Μάντζιος να αναλύσει τον αγώνα και να βρει τους λόγους της κακής εμφάνισης και της ήττας, γιατί η μάχη συνεχίζεται με ένα ακόμη ντέρμπι. Αν το πρόβλημα είναι η βιολογική ετοιμότητα θα πρέπει να κάνει την ανάλογη διαχείριση του ρόστερ ώστε την Κυριακή κόντρα στο Παναθηναϊκό ο Αρης να δείξει ένα διαφορετικό πρόσωπο. Αλλωστε είναι παραδεχτό απ’ όλους ότι η ομάδα φέτος έχει την πολυτέλεια να διαθέτει ρόστερ με βάθος. Οπότε ήρθε η ώρα αυτό να αποδειχθεί και στην πράξη.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.