Ο ασφαλέστερος μήνας για διακοπές στην Ελλάδα χωρίς τον φόβο κορωνοϊού

Metrosport Team04 Μαΐου 2020

Μία είδηση η οποία κρύβει μία ευχάριστη νότα έρχεται στην επιφάνεια από το πανεπιστήμιο του ΑΠΘ το οποίο συνεργάστηκε με Ιταλικά πανεπιστήμια δείχνει την αντίδραση του ιού σε υψηλές θερμοκρασίες σαν αυτές του καλοκαιριού στην Ελλάδα

Οι επιστήμονες που ασχολήθηκαν με την έρευνα έφτασαν στο συμπέρασμα ότι ο κορωνοϊός χάνει σχεδόν την μισή ισχύ του σε θερμοκρασία άνω των 28 βαθμών Κελσίου, ενώ σε θερμοκρασία άνω των 35 βαθμών σχεδόν σβήνει, με μείωση 70%.

Ο καθηγητής Χημικών Μηχανικών του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, ο οποίος ήταν και ο επικεφαλής της σχετικής μελέτης σε πρόσφατη συνέντευξη του ανέφερε χαρακτηριστικά: 

«Έχουμε διαπιστώσει ότι η θερμοκρασία άνω των 28 βαθμών Κελσίου σε συνδυασμό με την υπεριώδη ακτινοβολία μπορεί να μειώσει τη μεταδοτικότητα του SARS CoV-2 κατά 47%. Αν η θερμοκρασία φτάσει στους 35 βαθμούς Κελσίου τότε η μείωση της μεταδοτικότητας θα φτάσει το 70%». 

Στη συνέχεια ο καθηγητής επισήμανε ότι ο πιο ασφαλής μήνας για διακοπές στη χώρα μας είναι ο Ιούνιος με βάση τα όσα δεδομένα προέκυψαν από την έρευνα.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.