Ο Άρης υστερούσε στα προγνωστικά, όμως, εκεί όπου κρίνονται τα πάντα, στο γήπεδο, ήταν καλύτερα προετοιμασμένος από τον ΠΑΟΚ

Δημήτρης Κανελλάκης09 Ιανουαρίου 2024

"Βάσει δεδομένων ο ΠΑΟΚ έχει το προβάδισμα, αυτό το ντέρμπι, ωστόσο, είναι μια άλλη... ιστορία", ήταν ο τίτλος του άρθρου μου, την παραμονή του clasico.

Εξηγούσα σε εκείνο το άρθρο ότι, ναι μεν ο ΠΑΟΚ είναι καταπληκτικός το τελευταίο διάστημα και ο Άρης ασταθής, προβληματικός, με πολλές αδυναμίες, αλλά, όπως έχει δείξει η ιστορία, όταν έρχεται η ώρα για τα μεταξύ τους παιχνίδια, πάρα πολλές φορές ανατρέπονται όλα τα θεωρητικά δεδομένα και η πλάστιγγα γέρνει προς την πλευρά της ομάδας που δεν είναι το φαβορί, που, πριν ξεκινήσει το παιχνίδι, δεν έχει τις περισσότερες πιθανότητες να είναι η νικήτρια.

Αυτό ακριβώς συνέβη και την Κυριακή στο "Κλεάνθης Βικελίδης". Επικράτησε η ομάδα που δεν ήταν το φαβορί, που δεν συγκέντρωνε τις περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει.

Ο Άρης, λοιπόν, που στα προγνωστικά υστερούσε, υπολειπόταν κατά πολύ του ΠΑΟΚ στις εκτιμήσεις που γινόταν για το ποια ομάδα πείθει περισσότερο ότι μπορεί να επικρατήσει, στο γήπεδο, εκεί, δηλαδή, όπου κρίνονται τα πάντα, εμφανίστηκε πολύ καλύτερα προετοιμασμένος από τον ΠΑΟΚ.

Η ομάδα του Λουτσέσκου ήταν σκιά του... υπέροχου, έως και το ματς της Κυριακής, εαυτού της. Ο ΠΑΟΚ παγιδεύτηκε στην τακτική του Άρη και δεν μπόρεσε να βρει λύσεις σε κανένα σημείο του αγώνα. Ούτε στο τελευταίο 20λεπτο, που κάτι πήγε να κάνει, ήταν ουσιαστικές οι λύσεις που φάνηκε να βρίσκει.

Οι "κίτρινοι" από την πλευρά τους ήταν τακτικά άριστοι. Ήξεραν ότι θα ήταν πολύ επικίνδυνο να επιλέξουν ένα παιχνίδι κατοχής και άφησαν αυτό τον ρόλο στον ΠΑΟΚ, καθώς αντιλαμβανόταν πως μόνο με αυτό τον τρόπο είχαν πιθανότητες να πετύχουν τον στόχο τους.

Ο Άρης αδιαφόρησε για την ποιότητα στο ντέρμπι και εστίασε στην ουσία του πράγματος. Και τα κατάφερε περίφημα. Η νίκη που πέτυχε είναι μεγάλη. Τον βοηθάει βαθμολογικά, ψυχολογικά, από πλευράς γοήτρου.

Όμως, δεν αρχίζουν και τελειώνουν τα πάντα για τον Άρη σε μία νίκη επί του ΠΑΟΚ. Υπάρχει το πριν, που δεν διαγράφεται, και το μετά. Για να έχει πραγματικό νόημα η νίκη στο ντέρμπι, ο Άρης θα πρέπει να βελτιωθεί σημαντικά και να δείξει άλλη εικόνα στο πρωτάθλημα, αλλά και να μας αποδείξει στα παιχνίδια με την ΑΕΚ για το κύπελλο ότι μπορεί να πετύχει μεγάλες νίκες που, στ' αλήθεια, σημαίνουν πολλά...

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.