Ο Αρης βρίσκεται σε διακοπές

Βασίλης Βλαχόπουλος29 Ιουνίου 2020

Προφανώς το τσουβάλιασμα στοιχειοθετεί αδικία για τη συντριπτική πλειοψηφία των παικτών που πάτησαν χθες στο χορτάρι του «Κλ. Βικελίδης», αλλά είναι σαφές ότι οι καλοκαιρινές διακοπές άρχισαν νωρίς για τον Αρη. Φάνηκε από τις αντιδράσεις των υποτονικών Χαβιέρ Ματίγια, Μπράουν Ιντέγε και φυσικά από την απόφαση του Μίκαελ Ενινγκ να μην προχωρήσει σε αλλαγή. 

Ο Γερμανός δεν είναι άνθρωπος των στιγμιαίων αποφάσεων. Δεν έβαλε στο παιχνίδι τον Ντιγκινί που φεύγει, τον Φετφατζίδη που παραχωρήθηκε στην Αλ Αΐν, είχε στην αποστολή δύο τερματοφύλακες και μάλλον είχε το μυαλό του στο ποιοι παίκτες θα είναι στην 11αδα την Τετάρτη απέναντι στον Παναθηναϊκό. Δηλαδή, ο προπονητής των πολλών αλλαγών σε Playoffs και Κύπελλο, αποφάσισε ξαφνικά να μη φρεσκάρει την ομάδα του; Κάτι δεν κολλάει.

Εδώ και μέρες υπάρχουν πληροφορίες περί κύματος αποχωρήσεων κι εφόσον επιβεβαιωθούν, ο Ενινγκ θα κληθεί να διαχειριστεί μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση διότι δίχως τον απαιτούμενο αριθμό παικτών, η ομάδα του θα δώσει έξι αγώνες σε 20 ημέρες! 

Αυτό σημαίνει ότι παίκτες οι οποίοι δεν έβλεπαν 11αδα ούτε με το κιάλι θα επιστρατευτούν για να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά, ενδεχομένως να υπηρετήσουν και διαφορετικό αγωνιστικό ρόλο. Ασχέτως όμως της έλλειψης βαθμολογικού κινήτρου και της λογικής εστίασης στην επόμενη χρονιά, ο Αρης θα πρέπει (τουλάχιστον) να είναι αξιοπρεπής στα παιχνίδια που ακολουθούν και να μη χρειαστεί να γίνουν αλχημείες οι οποίες δεν υπάρχει περίπτωση να βγουν.

Αυτό έγινε και χθες με την απόφαση τοποθέτησης του Αμπού Μπα στο κέντρο της άμυνας. Η «έμπνευση» βγήκε στον αγώνα Πρωταθλήματος με την ΑΕΚ, ήταν όμως καταστροφική χθες, καθώς ο Γάλλος δεν είναι στόπερ και δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει σαν στόπερ. Ολα θα μπορούσαν να είχαν εξελιχθεί πολύ χειρότερα αλλά εκεί μέτρησε η καταλυτική παρουσία του Χουλιάν Κουέστα…

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.