Ο Άρης βάζει πλαφόν στα συμβόλαια της επόμενης χρονιάς

Μάνος Χατζάκης09 Μαρτίου 2020

Την πολιτική βάσει της οποίας θα κινηθούν στο μεταγραφικό παζάρι του καλοκαιριού, και από τη στιγμή που θα έχει λυθεί το απαγορευτικό στις μεταγραφές, καθορίζουν στην Αλκμήνης και η οποία θα κινηθεί σε τελείως διαφορετικό πλαίσιο σε σχέση με το περασμένο καλοκαίρι.

Αγγελος Χαριστέας και Μίκαελ Ενινγκ, από τη στιγμή που οριστικοποιηθεί η παραμονή του δεύτερου, γνωρίζουν τις γραμμές στις οποίες χρειάζεται να “πατήσουν”, προκειμένου να δημιουργήσουν ανταγωνιστικό σύνολο, το οποίο θα κυνηγήσει τους στόχους του σε Ελλάδα και Ευρώπη. Τις προθέσεις αμφοτέρων γνωρίζει, βέβαια, και ο Θόδωρος Καρυπίδης, καθώς τόσο ο διευθυντής ποδοσφαίρου, όσο και ο Γερμανός τεχνικός του μετέφεραν τις σκέψεις τους, στην πρόσφατη συνάντησή τους.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τις πληροφορίες που υπάρχουν, οι ποδοσφαιριστές, οι οποίοι θα αποκτηθούν θα υπογράψουν “συνετά” συμβόλαια, τα οποία θα έχουν άμεση σχέση με την αξία τους, αλλά και το “σφιχτό” πλαίσιο, στο οποίο πρόκειται να κινηθούν οι “κιτρινόμαυροι”. Ετσι, και σύμφωνα με τα δεδομένα που υπάρχουν σήμερα, το... ταβάνι θα είναι οι 200 χιλιάδες ευρώ, ενώ ο μέσος όρος των συμβολαίων θα κυμαίνεται περίπου στις 150 χιλιάδες.

Οι υπερβολές και οι σπατάλες, για παίκτες οι οποίοι δεν πρόσφεραν στο ελάχιστο, έχουν ήδη ξεχαστεί. Ο Χαριστέας σκοπεύει να φέρει ισορροπία στο οικονομικό, ώστε τα συμβόλαια που θα υπογραφούν να βρίσκονται λίγο-πολύ στο ίδιο μήκος κύματος και να μην έχουν σημαντικές αποκλίσεις.

Εξαίρεση ο φορ

Πρέπει, πάντως, να σημειωθεί πως η γενικότερη πολιτική στην Αλκμήνης επιδέχεται εκπλήξεων, αλλά με συγκεκριμένους όρους. Πρακτικά, αν εντοπιστεί κάποια εξαιρετική περίπτωση, τότε δεν αποκλείεται να γίνει προσπάθεια, η οποία όμως δεν θα ξεφεύγει και θα είναι εναρμονισμένη στο μπάτζετ. Αν πάρουμε το περσινό παράδειγμα στη θέση του φορ, ίσως κάτι τέτοιο επαναληφθεί και σε λίγους μήνες. Εφόσον, δηλαδή, βρεθεί παίκτης ο οποίος μπορεί να κάνει τη διαφορά μπροστά, τότε η υπέρβαση θα γίνει, χωρίς να θέσει σε κίνδυνο τον γενικότερο προγραμματισμό.

*Από την έντυπη έκδοση της Metrosport (9/3)

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.