Ο Αρης, το ταμείο της χρονιάς και το τεράστιο πλεονέκτημα

Βασίλης Μάστορας22 Ιουλίου 2020

O Aρης κατάφερε για δεύτερη χρονιά να πάρει ένα από τα ευρωπαϊκά εισιτήρια και να φθάσει στον ημιτελικό του Κυπέλλου. Η φετινή του αγωνιστική πορεία έχει δύο αναγνώσεις. Η ρεαλιστική καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η χρονιά ήταν πετυχημένη, από τη στιγμή που ο Αρης θα είναι στην Ευρώπη, έφτασε μέχρι τη… βρύση στον θεσμό του Κυπέλλου και υπήρχαν αγώνες που έπαιξε απολαυστικό ποδόσφαιρο. Με την παρουσία του Ενινγκ στον πάγκο κατάφερε να βρει την ζητούμενη ισορροπία μεταξύ άμυνας και επίθεσης και γενικώς μέχρι τη λήξη της αγωνιστικής περιόδου οι εμφανίσεις του, σε σχέση με το ρόστερ του, έβγαζαν θετικό πρόσημο.

Η δεύτερη, περισσότερο αυστηρή κριτική, θα ήθελε το Αρη να έχει καταφέρει να περάσει βαθμολογικά τον Παναθηναϊκό ο οποίος είχε τα γνωστά οικονομικά προβλήματα, να φθάσει τουλάχιστον μέχρι τον τελικό και η χρονιά να αφήσει παρακαταθήκη τρεις- τέσσερις νεαρούς ποδοσφαιριστές. Αυτοί οι οποίοι θα αποτελούσαν τη νέα χρονιά λύσεις για την ενδεκάδα και ίσως μελλοντικά να αποκτούσαν εμπορική αξία. Και οι δύο απόψεις έχουν βάση, από τη στιγμή πάντα εχθρός του καλού είναι το καλύτερο.

Από τη στιγμή που η χρονιά έκλεισε όπως έκλεισε για τον Αρη, πλέον αξία έχει το τι θα κάνει την επόμενη. Πάγια απαίτηση του κόσμου του είναι η ΠΑΕ να λειτουργεί πάνω σε σύγχρονες οργανωτικές αρχές. Σε σχέση με την πρώτη χρονιά στη Super League o Aρης έκανε κάποια βήματα στον τομέα αυτό, αλλά δεν ήταν αρκετά. Χρειάζεται ακόμη περισσότερα προκειμένου να αποφύγει μελλοντικά οποιεσδήποτε παγίδες οι οποίες μπορεί να τον διασύρουν.

Τα αγωνιστικά αποτελέσματα δεν μπορεί κάποιος να τα προβλέψει. Οι καταστάσεις όμως που μουτζουρώνουν το όνομα μίας ομάδας είναι εύκολο να προβλεφθούν. Ο Αρης έχει ένα τεράστιο πλεονέκτημα σε σχέση με τις περισσότερες ομάδες της Super League 1. Εχει στην πλειονότητα του κόσμο με ώριμη σκέψη και ρεαλιστικές απαιτήσεις. Που συμπαραστάθηκε με απίστευτη θέρμη στην ομάδα κι όταν βασανιζόταν στην άγονη γραμμή. Που έμαθε να συσπειρώνεται στα δύσκολα και να στέκεται δίπλα στην ομάδα με θέρμη. Αυτό είναι το πολυτιμότερο κεφάλαιο του Αρη και όποιος παράγοντες καταφέρει να το «αποκρυπτογραφήσει» θα καταφέρει πολλά πράγματα.

FOCUS

Σοσιεδάδ και Ατλέτικο Μπιλμπάο, φιναλίστ του Κυπέλλου Ισπανίας, που συμφώνησαν ο τελικός να γίνει την προσεχή άνοιξη με κόσμο, έστειλαν ένα καλό μήνυμα στους εγχώριους ποδοσφαιρικούς παράγοντες, οι οποίοι όμως είναι ανεπίδεκτοι μαθήσεως.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.